Boltic/Göta utklassade Sandviken

Fortfarande utan förlust hemma i vinter

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Sandviken förlorade bara en match i bandyallsvenskan i höstas.

På måndagen åkte man på säsongens andra förlust, i elitseriemötet mot Boltic/Göta.

Karlstadlaget vann med hela 9-4 (4-1).

För Boltic/Göta betydde segern att man fortfarande är obesegrat hemma på Tingvalla i vinter.

- Jag vet inte riktigt varför vi är så bra hemma. Men vi vågar spela vårt spel och har tryggheten hemma. Vi har spelat bra även borta på sistone, säger tränaren Sören Persson.

Tingvalla har en stor plan och det kan vara ett av skälen till att motståndarna har svårt just där.

Höll ihop laget

Boltic/Göta saknade stjärnan Ola Fredricson, som hade en halsinfektion, men spelade ändå väldigt bra mot svenska mästaren. Framför allt höll man ihop lagdelarna bra och krympte ytorna för Sandviken.

- Vi har tränat på just att hålla ihop lagdelarna under en lång tid och nu höll vi ihop laget bra. Defensivt var det mycket bra.

- Det här var en riktigt bra laginsats. Alla var bra. Några gjorde mål, andra försvarade vårt mål. Man slår inte Sandviken om inte alla är på tårna.

Daniel Svedberg och Stefan Nordén gjorde tre mål vardera.

Sandviken försökte att komma ikapp i andra halvlek, men blottade sig då bakåt.

I den andra elitseriematchen, mellan Villa-Lidköping och Edsbyn blev det mycket målsnålt, bara ett mål gjordes på Lidköpings isstadion. Jörgen Gustafsson gjorde 1-0 i den 21:a minuten.

Mycket kallt i Kalix

De övriga två elitseriematcherna mellan Bollnäs och Vänersborg samt Hammarby-Västerås ställdes in på grund av den stränga kylan.

Det var kallt även i Lidköping och Karlstad, över 15 minusgrader, på måndagen.

- Vi gjorde täta byten. Men ingen av spelarna, varken hos oss eller i Sandviken, klagade på kylan. Solen värmde lite, säger Persson.

I Kalix var det 30 grader kallt och där spelades den allsvenska matchen mellan Kalix och Vetlanda i tre perioder om vardera 30 minuter. Hemmalaget vann med 6-2, Daniel Åhl blev tremålsskytt. Även Ljusdal-Motala spelades i tre perioder och den matchen vann bortalaget Motala med 5-2. Tomas Pålsson svarade för tre mål.

Falun tog en storseger över Nässjö, 7-0, och sju olika spelare gjorde mål. Broberg vann också borta, över Gripen, med 5-2.

Ingela Ahlberg/TT