– Vi gjorde ett fantastiskt VM - trots Lars-Tommy

Sportbladets Peter Wennman chattade med läsarna

SPORTBLADET

Peter Wennmans krönika om våra förbundskaptener väckte många känslor.

Fotbollförbundet skrev ett öppet brev där spelarna uttryckte sitt stöd för Lasse Lagerbäck och Tommy Söderberg.

Men många håller också med Wennman i hans kritik. I dag tog många chansen att chatta med Sportbladets krönikör. Här nedan kan du läsa chattet i sin helhet:

Många ville chatta med Sportbladets krönikör Peter Wennman om avlyssningen av våra förbunds- kaptener under fotbolls-VM 2002.

Maets säger: Jag håller med dig om tankegången "bort, bort, bort". Hur tycker du vi ska göra för att avsätta våra förbundskaptener ?

Peter Wennman säger: Ja, det är väl egentligen bara att fortsätta bevaka deras förehavanden. Gör de misstag avsätter de sig själva.

Zidane säger: Borde spelare och dmoare ha mick också så att man hör vad dom säger med?

Peter Wennman säger: Njae, det tycker jag nog inte. Kanske möjligen domarna, som i amerikansk fotboll. Men det skulle inte förvåna om det går mot den utvecklingen.

ny chef säger: Hej Peter! Du skrev i din krönika precis vad många skulle vilja ha sagt. Förbundskaptenerna är så otroligt velande och har sina speciella "favoriter" som det ska daltas med hela tiden och som ska spela till varje pris! Tänkte bara höra vem du skulle vilja se som ny förbundskapten för du förordar väl bara en? Tack för att du hade modet att stå för din åsikt, hoppas du kommer att göra det fler gånger. Hej

Peter Wennman säger: Jag skulle inte ha nåt emot en kille som Torbjörn Nilsson. Eller Glenn Strömberg. Men det finns många bra tränare.

Emil säger: e dom så dumma att dom inte bytte ut allbäck för då skulle han bli sårad varför tror du att dom gjorde så????

Peter Wennman säger: Hela bakgrunden vet vi inte. Men det var mycket söderbergska känslor med i bilden här.

muzze säger: Vad var värst tycker du, att de inte hade koll på taktiken eller att Tommy inte vill byta ut en spelare för att det är synd om honom.

Peter Wennman säger: Jag har hela tiden haft väldigt svårt för deras sätt att välja spelare. Konstiga byten gång på gång.

Christian säger: Jag tycker att lars-tommy borde avgå vad tycker du?

Peter Wennman säger: Det tycker jag också.

thomas_e säger: hejsan, har du fått fler arga än positiva mail angående det du skrv om lars-tommy?

Peter Wennman säger: Skule tro att cirka 80 procent är positiva. I går var det väldigt många som höll med mig.

Karlsson1 säger: Hej! Varför tycker ni detta är av så stort intresse?

Peter Wennman säger: Därför att det är ovanligt att få höra förbundskaptenernas bänksnack helt ocensurerat. Det har inte hänt under ett VM förr, tror jag. Inte för Sveriges del i alla fall.

neo säger: Tror du Sverige gått längre i VM med annan förbundskapten? I så fall hur långt?

Peter Wennman säger: Omöjligt att säga. Vi KUNDE ha gjort det. Och när vi vann gruppen borde vi tagit oss vidare till kvarten, minst.

Henrik säger: Varför kommer alltid kravet på Lars-Tommy´s avgång. Ingen (nästan iaf) kräver Svennis avgång, trots att de spelar tråkigare än Sverige och inte haft större framgångar. Är det för att de inte har Armani kostymer, umgås med eliten i fotbolls världen, inte har samma eleganta språk, samt väger ett par kilo för mycket??

Peter Wennman säger: Det är rätt många som kräver Svennis avgång i England. Och vänta bara om de gör ett par dåliga matcher til i vår...

Tor säger: Jag tycker du har blivit alltför aggressiv i dina krönikor det senaste året. Tycker du själv att du har blivit mer angripande?

Peter Wennman säger: Nej, tvärtom, faktiskt. Jag är mycket snällare nu än för några år sen! Sant!

qanden säger: Hur reagerade du när du fick reda på avlyssningen??

Peter Wennman säger: Nja, jag tyckte att det skulle bli spännande att höra dem.

Dylan säger: vilken bild har engelsmännen av svenska fotbollslandslaget och dess förbundskaptener?

Peter Wennman säger: Den vanliga: disciplinerat, svårt lag att möta, defensivt skickligt. De är väldigt förvånade över att vi har två man som bestämmer.

Jocke säger: Hur har du lärt dig ordet "fetglömma"?

Peter Wennman säger: Äh, man försöker väl hänga med i den yngre jargongen...

mattep74 säger: har inte svts krönikor blivit sämre på senare år? Förr om åren visade de mer från alla grupper, även de sämre lagen som inte gick vidare. dessutom visades alla mål.

Peter Wennman säger: Den här var ovanligt tunn. Jag saknade djupare analys (av domarna t ex) och fler mål och intervjuer.

SvenGöran säger: Vad skulle du tycka om någon utländskt manager tog över Sverige?

Peter Wennman säger: Alldeles utmärkt! Det skulle kunna ge utrymme för en annan typ av lirare i laget.

strömberg säger: konkret, vem skulle vara bättre lämpad att leda landslaget?

Peter Wennman säger: Som sagt: man vet aldrig förrän man har facit i hand. Men Glenn Strömberg och Torbjörn Nilsson tror jag på.

burre säger: vilken sport tycker du bäst om?

Peter Wennman säger: Förr var det hockey, men det har blivit mer o mer fotboll. En personlig favorit är bordtennis.

jajja säger: Hur tror du egentligen spelarna har reagerat på detta ?

Peter Wennman säger: Jag tror att ett par av dem småler i smyg. Men de flesta struntar nog i det hela.

qanden säger: Var fotbolls-VM enligt dej en bra eller dålig prestation av Sverige??

Peter Wennman säger: Både och. Att vinna gruppen var fantastiskt. Men vi gjorde det inte TACK VARE Lars-Tommy, utan TROTS Lars-Tommy. Starkt av spelarna.

Chrille säger: tycker du att många spelare spelar på "gamla" meriter??

Peter Wennman säger: Ja, Alexandersson verkar leva på de kvalmål han gjorde tidigare. Antonelius och Hedman kan också ifrågasättas.

Gurra säger: Är du imponerad av de engelska journalisterna ?

Peter Wennman säger: Vissa av dem är oerhört skickliga. Andra kan vara hemska kappvändare. Sen finns det en tredje, odräglig kategori också.

Kenta H säger: Vad skulle vi få höra från dig om du bar på en mick en dag på jobbet?

Peter Wennman säger: Ja du, för det mesta sitter jag ensam och jobbar. Och jag har inte börjat prata med mig själv än. Men det dröjer väl inte länge...

strömberg säger: finns det någon i elit-fotbollssverige som gett dej positiva kommentarer på ditt utspel?

Peter Wennman säger: Har fått en fyra-fem mejl som helt klart döljer MYCKET insatta personer. Men de vågar inte stå för sina namn.

zeke säger: Hur tycker du personligen en tränare skall agera utåt, exempelvis i kostym och tystlåten som svennis eller med mjukisdräkt och högljutt som Lars-Tommy..?

Peter Wennman säger: Spelar ingen roll så länge han utstrålar trygghet och säkerhet. Spelarna känner direkt om coachen är osäker.

Daniel säger: Hur kan detta vara en så stor grej? Jag förstår inte riktigt, så där snackas det ju på varenda avbytarbänk i hela världen. Tänk dig Alex Ferguson eller nån annan tuffing, de lär ju knappast säga: -Kanske vi ska byta ut Beckham, han ser ut att ha lite ont i foten.

Peter Wennman säger: Nyhetens behag, vet du.

Kenta H säger: När tycker du att man INTE skall få avlyssna förbundkaptenerna i deras jobb?

Peter Wennman säger: Dom kan ju få pinka i fred i pausen. Nä, allvarligt talat, visst måste det finns fredade zoner också.

surfludde säger: Hej Peter! Tycker du inte ändå att vi tjänade på att behålla Lars-tommy efter EM-slutspelet 2000. Annars hade vi kanske inte fått uppleva den underbara sommar det ändå var med VM och allt. Jag tyckte trots allt att Sverige åkte till VM med en ganska tunn trupp och trots att vi fick skador var vi bara centimeter ifrån en VM kvartsfinal. Sluta försvara dig från det du tidigare skrivit och tyck med hjärtat istället.

Peter Wennman säger: Hej Surfludde! Men jag tycker ju med hjärtat!

Christian säger: Säga vad man vill om Lars-Tommys ledarstil, men är du inte imponerad av de resultat de lyckats uppnå sedan de tog över rodret?

Peter Wennman säger: Vete katten. Det är för mycket 0-0 och 1-0, och kom ihåg att vi haft ett mycket bra lag på papperet,

petson säger: Hur kan du påstå att Glenn Strömberg skulle kunna bli en bra förbundskapten? Beror det på att han är en bra kommentator, eller?

Peter Wennman säger: Det är bara en känsla. Han verkar vara en vettig person med vettiga åsikter om fotboll.

snarkil säger: Hur skulle du vara som coach?

Peter Wennman säger: Som Antoine, ungefär...

Hofors Loves Lule säger: Varför gjorde du detta?

Peter Wennman säger: Hade inget annat för mig. Nä, skojar. Skrivklåda, kanske.

Kingseagle säger: Jag kan inte se vad prblemet är! Hur tror du att diskussionerna görs på bänken??? Det väl bättre att vädra sina åsikter men nån än att stå och vela för sig själv!

Peter Wennman säger: Visst, men det finns ju graderingar i allting.

Fredrik säger: Ni korkade kritiker från sockholms blaskan sportbladet har kritiserat lagen från södra allsvenskan, hur många matcher har du sett med tex Rögle?

Peter Wennman säger: Åh, Rögle! Ett av mina favoritlag! Såg dem massor av gånger när abris var coach. Har dock inte sett mycket hockey alls i vinter.

Helene säger: Vilken idrottsstjärna skulle du vilja byta plats med för en dag?

Peter Wennman säger: Kul fråga!! Men varför inte Lennox Lewis? Top of the world...

kalle säger: Har du någon gång själv tränat ett fotbollslag?

Peter Wennman säger: Nej, spelat, bara.

larsa säger: går Brynäs förbi Leksand idag

Peter Wennman säger: Det hoppas jag verkligen!!! Jag är ju brynäsare, svart i själen...

Anders01 säger: Det är alltid lika härligt med kritiker....det skulle bli tråkiga turneringar utan er eller hur?

Peter Wennman säger: Visst skulle det...

Helene säger: Du måste ju erkänna att det finns bra många sportjournalister som inte vet allt för mycke om vad dem snackar om, hur vet man vem man ska lita på?

Peter Wennman säger: Jaa du...jag önskar jag kunde säga emot dig. Men man får väl använda sina egna kunskaper och omdöme och jämföra.

Mange säger: Vad tycker du om Innebandy som en sport?

Peter Wennman säger: Innebandy får finnas.

Radjiv säger: OK, vad fick dig att bli sportjournalist? Var du för kass att spela själv?

Peter Wennman säger: Det var mitt drömjobb från tidig ålder. Jag var inte särskilt kass, varken i fotboll, hockey eller pingis, men jag var bättre på att skriva.

Hur stavas Azerbajdzan säger: vem är din favoritjournalsit på sportbladet?

Peter Wennman säger: Hmm...jag beundrar Lasse Sandlin för hans fantastiska engagemang. Han kämpar på i ur och skur och ser matcher som ingen annan skulle gå och se frivilligt...

zoon säger: Varför gillar inte svenska sportjournalister F1?

Peter Wennman säger: Det tror jag nog att det är många som gör, men det handlar ju om att det inte finns nån bra svensk med. En ny Ronnie P och det skulle bli fart i spalterna,

Dylan säger: kan du hälsa Kristina Kappelin från mig?

Peter Wennman säger: Det lovar jag. Hon är trevlig.

Helene säger: vad tycker du om mats olsson, expressen?

Peter Wennman säger: Ofta underhållande. Ibland lite för ovidkommande, dock. Jag skiter i Los Lobos och Jonstorp.

jonte säger: Anser du att Ljungberg är en diva?

Peter Wennman säger: Det finns vissa tendenser. Men alla gånger jag träffat honom har han varit mycket trevlig att prata med. Och han jobbar ju stenhårt på planen.

Dylan säger: vem trevligast/otrevligast i engelska landslaget?

Peter Wennman säger: Owen, Heskey, Rio och Ashley Cole är exempel på mycket trevliga spelare. Beckham också. Men jag tycker inte riktigt om Darius Vassell eller den buttre Scholes.

Spoilern säger: Vad skulle få dig att skaka som en hund?

Peter Wennman säger: Gå på Folkungagatan i motvind i den här svinkylan så får du se...

Helene säger: saknar du också Hans Chrunak i simlandslaget?

Peter Wennman säger: Ja, faktiskt! Skön snubbe.

Diggler säger: Tycker du verkligen att damfotbollen förtjänar den uppmärksamheten den får nuförtiden. De har ju trots allt lägre publiksiffror i allsvenskan än vad tex herrarnas elitserie i innebandy har.

Peter Wennman säger: Jag gillar damfotboll. Oftast jättekul att se på. Men det har blivit lite opportunistiskt och politiskt korrekt att ösa mediautrymme över den nu. Som om man vill be om ursäkt för att den fått för lite utrymme tidigare.

Fredrik säger: Vem vinner Stanley Cup? och vem vinner eliserien i år?

Peter Wennman säger: Detroit blir som vanligt farliga. I Sverige är jag mycket impad av Timrå, men det blir väl kanske Frölunda till slut i alla fall.

Mange säger: Varför är sportjournalister så negativa mot sporten innebandy?

Peter Wennman säger: Är dom? Jag tycker det är innebandy på tv jämt...

Magnus säger: Jag såg Bajen-Bofors igår. Långt från Elitserien kan jag säga. Vad tror du om superallsvenskan?

Peter Wennman säger: Jag håller tummarna för Skellefteå. Klassiskt lag med snygga dräkter..

aftonbladet.se/sportbladet ([email protected])