Leksand vann ”derbyt” mot Brynäs

...och ryckte i botten

SPORTBLADET

LEKSAND

Leksand ryckte ifrån Brynäs i streckstriden kring kvalstrecket.

I derbyt var hemmalaget hetare i allt och vann rättvist med 3-0 (1-0, 0-0, 2-0).

I den första perioden var det nästan bara Leksand. Innan Hans Lodin hittade rätt efter en tilltrasslad situation och gjorde periodens enda mål hade hemmalaget skapat en handfull halvchanser.

- Första perioden var mycket bra från vår sida och vi skapade fler lägen än det som resulterade i mål och ledningen var i underkant, säger Leksands tränare Jarmo Tolvanen.

Brynäs utnyttjade inte numerära överlägen

Brynäs fick chansen att kvittera två minuter efter Leksands ledningsmål då de spelade fem mot tre i en minut och 36 sekunder. Men gästerna förmådde bara få ett skott på mål under den tiden.

- Man bör alltid göra mål i spel fem mot tre, sade Brynästränaren Gunnar Persson efter matchen.

I den andra perioden fick dock Brynäs bättre fart under rören. Laget spelade tätare i defensiven och kom i tre frilägen. Tommi Miettinen missade sitt och sedan räddade Leksands målvakt Sean Gauthier två stycken.

- Brynäs kom in i matchen i andra perioden, men Sean var mycket bra i dag. Matchbilden såg ut som jag hade tänkt mig innan, säger Tolvanen.

I början av den tredje avgjorde Leksand definitivt. Hans Lodin sköt sitt andra mål för dagen och Mikael Karlberg ökade till 3-0. Också det målet i power play.

- I sådana här jämna matcher brukar oftast power play och box play vara avgörande. Vi spelade nästan strålande power play och box play-spelet var utmärkt, säger Tolvanen.

Brynäs-tränaren grattade

Det gällde framför allt då Brynäs mot slutet etablerade ett enormt tryck. Med drygt fyra minuter kvar plockade laget ut målvakten Jamie Ram och då Leksand sedan drog på sig två utvisningar fick gästerna avsluta i spel sex mot tre.

Men trots 53 sekunder i det läget lyckades Leksand hålla undan.

- Det är bara att gratulera Leksand. De var bättre än oss i dag, även om jag tycker vi kunde stått upp lite bättre. Vi fick i alla fall tryck mot slutet när vi plockade ut målvakten, säger Gunnar Persson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM