Giganternas kamp

1 av 2 | Foto: REUTERS
TUNGA GRABBAR I natt inleds slutspelet i NFL. Mästarna i Super Bowl heter Atlanta Falcons - det tror svenske kickern Ola Kimrin som följer matcherna på tv:n.
SPORTBLADET

I natt inleds divisionsfinalerna i NFL-slutspelet .

Åtta lag gör upp om mästartiteln.

Vinner gör Atlanta Falcons - i alla fall enligt Ola Kimrin, den svenska kickern som i slutet av augusti slog inofficiellt NFL-rekord med ett field goal från 65 yards.

- Nu följer man allt, säger Kimrin som ser slutspelet i tv och läser om det på internet från hemmet i Malmö.

Helst hade han velat vara med själv. I 37 dagar testspelade han för Denver Broncos. Kimrin var kicker i alla träningsmatcher men när allvaret väl drog igång valde Broncos att istället satsa på rutinerade Jason Elam.

Eventuellt Denver

- Just nu går man mest och vänta på att något ska hända. Min agent har meddelat mig att det kan dyka upp något redan nästa vecka. De lag som är utslagna har börjat titta efter folk till nästa säsong. Det kan bli aktuellt med Denver igen om inte Elam, som nu är free agent och kan gå vart han vill, skriver på för dem igen.

Kimrins kamp för en plats i NFL är tuff.

Varje lag har bara en kicker.

Konkurrensen är stenhård.

- Men jag vill ge det en chans till, inte bara för pengarna även om de är väldigt viktiga. Får du chansen att spela i NFL förändrar det ditt liv.

Söndagen den 26 januari stannar USA. Superbowl - finalen i den amerikanska fotbollsligan NFL är störst och viktigast. Qualcomm Stadium i San Diego är sedan länge utsåld - trots hutlösa biljettpriser.

Ola Kimrin tror på en final mellan Oakland Raiders och Atlanta Falcons.

- Och jag hoppas att Falcons vinner. De har Michael Vick. Han är ligans yngsta och mest talangfulla quarterback. Stämmer det för honom så kan han på egen hand vinna Superbowl åt Atlanta, säger Ola Kimrin.

Tennessee Titans-Pittsburgh Steelers

Philadelphia Eagles-Atlanta Falcons

Tampa Bay-San Fransisco 49:ers

Oakland Raiders-New York Jets

Ola Kimrin tippar NFL-slutspelet

Martin Fransson

ARTIKELN HANDLAR OM