Ooops - jag glömde visst några medaljer

SPORTBLADET

Minns du att jag på trettondagen tippade 168 svenska VM- och EM-medaljer under 2003?

Beska kommentarer var jag beredd på. Även rent skäll.

Det var till exempel därför jag valt att inte ens ta med draghundsporten för att ha en given poäng i dagens uppföljning.

Men inte har nån hund skällt hund på mig.

Tydligen fortfarande människans bästa vän.

Från andra håll däremot en del synpunkter - i bokstavsordning:

BASEBOLL/ SOFTBOLL saknas av Åke Halvarson. Sverige är nu tillbaka i den europeiska A-poolen, spelar EM i Haarlem/Rotterdam 11-20 juli som ett av tolv lag där de sex bästa därefter kvalar vidare till nästa års OS.

Men tyvärr, Åke - inte tror jag på nån framgång för de båda förbundskaptenerna Peter Schöön och Jim Sasko.

BANGOLFarna verkar inte riktigt nöjda med min prognos på ett EM-guld och två EM-brons.

Johan Dyfvelsten, själv sjua på världsrankingen, skriver:

"När VM spelades i Vasa, Finland 2001 tog vi sju av åtta medaljer, endast dambronset släpptes att slåss om för övriga nationer."

Johan Hagström fyller på: "Jag tror stenhårt på Hans Olofsson som vid SM i Borås hade fantastiska 188 på sju varv, högsta varv 29 - !!!".

BILJARD ingen medalj alls - "0-0-0" - var inte riktigt rättvist, vilket Jens Theander från Sala påpekar. I det ämnet återkommer jag.

Budons WUSHU hade jag missat helt: Två silver och två brons på senaste EM.

Av Michael Sjölin får jag därför tips inför höstens VM I Macao: "Ett silver, ett brons. Daniel Stenman tar silver i sanshou (kamp) -75 kg och Magnus Garneij , numera boende och tränande i Peking, tar brons i taolu (form) changquan".

Jerringpriset och boogie-woogie

Danssportens BOOGIE-WOOGIE-expert Leif Olsson påpekar att jag glömt paret Andreas Berg/Jessica Lennartsson, i fjol EM-tvåa i Avignon och VM-etta i Schaffhausen.

Det beror helt enkelt på att jag inte hittat något stort mästerskap i år. Däremot kommer vi att få se både Andreas/Jessica och Henric Stillman/Joanna Eriksson i tv-sändningen från Idrottsgalan nästa måndag, då det ska dansas boogie-woogie vid utdelningen av Jerringpriset.

STYRKELYFTaren Patrik Fors påpekar, att jag glömt Patrik Thuresson i 82.5-kilosklassen. Sånt händer. Patrik var sjuk vid senaste VM.

Biljarden igen då. Av dåliga samveten, det största. "0-0-0"...

En hel del medaljer blir det nämligen vid EM i månadsskiftet mars-april i Bialystok, nära polska gränsen till Vitryssland.

Therese Ahlstam påminner om:

1) Louise Furberg som med sju EM-guld, fyra EM-silver och fem EM-brons är trea på tidernas medaljspegel;

2) Henrik Larsson, "som antagligen är den skickligaste rullstolsburne spelaren i världen - två VM-titlar i senaste VM".

Och Niclas Bergendorff formulerar kritiken så här elegant: "Vad gäller medaljer så skall jag gladeligen rulla en ärta uppför Kebnekajse med näsan om Sverige inte tar någon vid EM i Polen... Förra året tog vi sex medaljer och vi är inte sämre i år!".

Niclas borde veta - han har på tio EM tagit 16 medaljer.

Hans Winberg, regerande mästare i Pool för lag, påminner om, att han "spelade EM för Seniorer 40+ i Fulda i oktober 2002, där tog vi ett guld och ett brons individuellt plus guld i laget. Sug på den!".

Jodå, men några +40- eller -15-medaljer räknas inte i min sammanställning, hur begåvade de än är.

Sug på den du, Hans!

Till sist: BORDSHOCKEYns, enligt John Wreland, fyra givna medaljer vid VM i Zürich 6-8 juni, vägrar jag ta med i medaljsamlingen.

Att vi här på Aftonbladet har den regerande världsmästaren, Hans Österman, förändrar inte den principiella hållningen.

Forza Hans!

Lasse Sandlin

ARTIKELN HANDLAR OM