Inget större spel - men seger för Leksand

Malmö föll på sin ineffektivitet

SPORTBLADET

LEKSAND

Borta är Mif Redhawks borta när det gäller att ta poäng. En sanning som svider.

Utan att spela bra kunde Leksand rättvist vinna med 2-1 (0-1, 1-0, 1-0).

Första perioden var riktigt dålig. Seriens näst bästa powerplaylag Leksand spelade fem mot tre vid två tillfällen. Sammanlagt 57 sekunder i fem mot tre.

På den tiden fick Leksand iväg ett enda skott på mål.

- I det läge som råder nu med så jämna matcher och en så jämn tabell är det på något sätt lättare att spela på bortaplan. Vi kom inte alls upp i normal nivå i första perioden, säger Leksands tränare Jarmo Tolvanen.

Turmål för Malmö

Inte blev det bättre för hemmalaget att Mif gjorde ett tursamt mål. Marcus Thuresson skulle passa pucken till Jesper Mattsson, men pucken tog på Leksandsbacken Greg Browns klubba och in. Lite typiskt att Mif inte ens kunde göra målet själva.

Den andra perioden var inte mycket bättre den. I alla fall inte de första 16 minuterna. Men efter 16.15 kunde Robert Nilsson i "Gretzkyposition" spela fram Tobias Holm till kvitteringen.

- Vändningen i matchen kom där, tyckte Tolvanen.

Mycket riktigt. Kvitteringen blev starten på en enorm Leksandsoffensiv som varade perioden ut och närmast var backen Jonas Elofsson som träffade stolpen.

Backmål avgjorde

En annan back skulle avgöra matchen i inledningen av den tredje perioden. Tobias Holm släppte pucken bakom ryggen till Per Löfström som dundrade in 2-1 för hemmalaget.

- Efter det kunde Leksand kontrollera ledningen bra. Men vi gjorde inte någon dålig match. Vi spelade bra försvarsspel och bra hockey för att vara på bortaplan, tycker Miftränaren Per Bäckman.

Närmast en kvittering från gästernas sida var backen Petri Liimatainen som smög upp vid bortre stolpen, såg luckan som Leksands målvakt släppte, men sköt utanför.

- Vi har nu skjutit 100 skott på tre matcher men bara gjort fyra mål. Vi behöver alltså 25 skott för varje mål. Då blir det tufft att vinna matcherna och nu känns det tufft, säger Per Bäckman.

TT