Färjestad krossade Timrå

Nu har har jakten mot toppen startat

SPORTBLADET

KARLSTAD

Elitseriens bästa bortalag i form av Timrå mot seriens formstarkaste gäng - Färjestad.

Det matchen vann Färjestad i stor stil.

Hela 8-1 (2-0, 2-0, 4-1) till värmlänningarna som på allvar tagit upp jakten på Timrå och Västra Frölunda i tabelltoppen.

- Jörgen Jönsson och Peter Nordström är loken i vårt spel just nu och de andra hakar på ett fint sätt, kommenterade Bo Lennartsson, tränare i Färjestad, lagets femte raka fullpoängaren efter nyår.

Färjestads lagmaskin går på högvarv för tillfället. Det fick Södertälje (7-1) känna på i söndags och serietvåan Timrå på torsdagskvällen.

Värmlänningarna ståtade med åtta olika målskyttar i matchprotokollet.

"Bra spridning"

- Vi har bra spridning på pjäserna. Det betyder mycket att alla är friska så att vi kan gå runt på fyra femmor, fortsatte Lennartsson.

Timrå stod emot bra inledningsvis och skapade en del farliga lägen i mittenperioden då Färjestads målvakt Sinuhe Wallinheimo, fick visa klassen.

- Jag är nöjd med de två första perioderna. I den avslutande perioden vek en del spelare ned sig för enkelt, medan andra jobbade stenhårt som Robert Carlsson, sade Kent Johansson, tränare i Timrå.

Färjestadsbacken Per Hållberg gjorde 5-0 efter bara 14 sekunders spel av den sista akten. Det målet tog musten ur gästerna.

- Jag måste ändå säga att vi var mer utspelat förra gången vi var här i Karlstad, menade Johansson och fick medhåll av tränarkollegan Lennartsson.

- Då gjorde vi ett mål på 42 skott, mindes Lennartsson med fasa matchen som Timrå vann med 3-1.

Färjestads höstform var sådär. Efter nyår har värmlänningarna visat mästarklass med imponerande 30-8 i målskillnad på de fem senaste matcherna.

Timrås Patrik Wallenberg, svensk mästare med Färjestad 1997 och 1998, var den ende som satte lite smolk i Färjestads glädjebägare. Wallenberg såg i matchens näst sista spelminut till att Sinuhe Wallinheimo inte fick salutera sin tredje elitserienolla.

Bra målvaktsspel

- Synd, det hade varit bra för honom. "Wally" har kritiserats tidigare, men spelar nu precis det målvaktsspel som vi vill, menade Lennartsson.

Av utespelarna så är Jörgen Jönsson den främste. Han har sakta men säkert vuxit in i den härförarroll som Färjestad önskar. Ett mål från Jönssons klubba mot Timrå och en uppoffrande arbetsinsats.

I Timrå slet Robert Carlsson i tre perioder, detsamma gjorde landslagsmannen Niklas Nordgren.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM