Norberg: Jag vill be om ursäkt

Timrås sportchef talar ut om spritskandalen och gripandet

SPORTBLADET

Natten till i går greps en känd svensk idrottsledare på Tomas Brolins restaurang Undici i centrala Stockholm.

I dag träder Timrås sportchef Kent Norberg, 37, fram och berättar om den blöta krogkvällen.

– Jag skäms, framförallt för min familjs skull. Men man ska stå för det man gör och därför vill jag inte hymla om att det var jag, säger han till Sportbladet.

Foto: micke sörensen
ångerfull Timrå IK:s sportchef Kent Norberg greps natten till i går av polis efter en blöt fest på en innekrog i Stockholm.

Kent Norberg var i Stockholm tillsammans med Timrå-tränaren Kent ”Lill-Kenta” Johansson för att se derbyt mellan Hammarby och AIK i Globen.

Målet med resan var att specialstudera AIK:s juniorlandslagsman Yared Hagos, som är aktuell för Timrå nästa säsong.

Efteråt fortsatte han ut i Stockholms nattliv.

– Jag är fruktansvärt ångerfull. Det som hände är helt oförsvarbart och för att slippa alla spekulationer så väljer jag att träda fram. ”Ja, det var jag Kent Norberg som greps av polisen”, säger han.

Kissade utanför

På Undici var det stor galafest. Idrottskändisar och nöjesprofiler hade samlats för att fira premiären av TV4:s nysatsning på travprogrammet Vinnare.

Kent Norberg gick dit.

– Det var en massa folk och vi hade trevligt, säger han.

Efter midnatt gick han ut och kissade för att slippa den långa kön till toaletterna inne på restaurangen.

– Jag var inte ensam, fler gjorde likadant. Men det var mig vakterna upptäckte och vi var inte överens. Det blev lite stökigt, säger Kent Norberg.

Vakterna på Undici försedde Timrå-ledaren med handfängsel och ringde polisen. Klockan 00.53 mottog en patrull larmet och åkte till innekrogen.

– Det slog det mig att allt var så jävla dumt. Men då var det försent att göra någonting. Polisen grep och förde bort mig. Det var inte alls roligt, säger Kent Norberg.

Han transporterades till Södermals polisstation.

Där förhördes han och fick tillbringa natten innan han släpptes på morgonen.

Har lärt sig en läxa

– Jag har inte sovit en blund och jag mår så fruktansvärt dåligt. Sådana här saker ska absolut inte få hända. Jag är kanske inte ensam om att ha blivit tagen av polisen, men när media slår upp det blir det hundra resor värre, säger Kent Norberg och suckar tungt.

– Det här är första gången något sådant här händer mig och jag kan garantera att det är den sista. Jag har lärt mig en läxa.

Vad säger klubben?

– Ja, det är klart att det här inte är bra. Men jag kan bara vara ärlig och säga vad som skett.

Timrås sportchef Kent Norberg har hyllats för sina insatser. Han har värvat smart och är en av förklaringarna till att laget överraskat alla i elitserien.

Men allt har en baksida.

– Man blir plötsligt en offentlig person och det har jag insett nu. Jag ber alla om ursäkt och hoppas att allt nu är historia, säger Kent Norberg.

Som om inte natten på polisstationen skulle vara nog.

Norberg var på plats i Karlstad och såg Timrå bli närmast förnedrat (1–8) i toppmötet med Färjestad.

Dubbel baksmälla med andra ord.

Sportbladet i går

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM