Omdiskuterad straff gav Västerås segern

"Domaren var en katastrof"

SPORTBLADET

VÄSTERÅS

Två lag som känner varandra. Två lag som har respekt för varandra.

När Västerås tog emot Sandviken i bandyns elitserie fick publiken, 4 823 personer, inte se någon gladbandy.

- Synd att vi inte kunde visa upp bättre spel, men det var isens fel. Det var så mjukt att det inte gick att lira så offensivt som vi ville, sade VSK:s Pelle Fosshaug efter 2-1-segern.

VSK tog ledningen i den fjärde minuten. Ett snyggt mål där Rinat Sjamsutov passade Anders Östling som spelade vidare till Michael Carlsson.

Saik kvitterade i den 26:e minuten, genom Stefan Andersson.

Mellan det målet och VSK:s hade inget av lagen haft några riktiga chanser.

Det fanns en förklaring.

- Man får inte vara dum i huvudet. Vi kan inte försöka spela framåt hela tiden när isen är som den är, konstaterade Pelle Fosshaug.

Omdiskuterad straff

I den andra halvlekens inledning såg Saikdefensiven tät ut. VSK hade mycket boll matchen igenom, men kom inte in framför mål förrän Sandvikenspelarna började nöta bänk.

- Domaren var en katastrof, sade Saiktränaren Anders Jakobsson efter ett matchstraff (Daniel Eriksson) och två straffar till VSK.

Det var i den 65:e minuten som VSK:s Michael Carlsson blev nedknuffad framför Saikmålet. Den första straffen räddade utmärkte Daniel Kjörling, men när domaren gav VSK:s Anders Östling en ny chans satt bollen i krysset.

- Att straffen gick om är inget att säga om. Vi rusade in på tok för tidigt, sade Sandvikens lagkapten Niklas Spångberg.

I slutet gick Saik på offensiven och VSK kom igenom i flera anfall. Hemmalaget hade sett till hela matchen fler målchanser än gästerna i tungviktsmötet.

Ny förlust för Bollnäs

I matchen mellan Bollnäs och Vänersborg såg Olle Bjurström, Sami Laakkonen och Ari Holopainen till att ge gästerna ledningen med 3-0 redan efter 31 minuter.

Sedan vaknade Bollnäs till liv och inledde en intensiv jakt på sin första poäng i elitserien.

Johan Östblom satte 1-3, Janne Väkiparta fixade 2-3 och Vesa Vuokila slog in kvitteringen till 3-3 just före halvtidsvilan.

Matchen avgjordes först när Laakonen och Holopainen slog in 4-5 och 4-6 med tre minuters mellanrum med kvarten kvar att spela. Bollnäs föll till slut med 5-8 och är fortfarande poänglöst i botten av tabellen.

Hemma på Ön vann Edsbyn över Boltic-Göta med 5-3 sedan Karlstadlaget reducerat två gånger på straff, båda målen av Daniel Svedberg, under matchens sista sju minuter.

Även Edsbyns Nikolaj Jarovitj blev tvåmålsskytt i matchen.

TT