Frölunda senaste skalpen för formstarka Luleå

Avgörande målet i slutsekunderna

SPORTBLADET

LULEÅ

Formstarka Luleå Hockey och serieledande Frölunda bjöd publiken på en riktig kanonmatch. Högt tempo, fysiskt spel - och rikligt med dramatik då hemmalagets segermål (3-2) kom med endast åtta sekunder kvar av matchen.

- Det var lite snöpligt, sade Frölundatränaren Conny Evensson.

Luleå, med fyra raka segrar i ryggen, började offensivt och tryckte stundtals tillbaka Frölunda, och ledningsmålet kom helt logiskt. Det var Hans Huczkowski som kyligt lurade ned utmärkte Fredrik Norrena i Frölundakassen innan han lyfte in pucken.

Luleå fortsatte i samma stil, och även om spelet var jämnt så kom Luleå i de hetare lägena. Frölunda fick lita till den så kallade "Dragkedjan" - Jari

Tolsa, Joel Lundqvist och Magnus Kahnberg - som verkligen satte hemmalaget på prov, men perioden slutade 1-0.

- Vi får vara nöjda med ettmålsunderläget efter första perioden, fortsatte Evensson.

Viktigt mål av Fagemo

I andra perioden fortsatte Luleå och Frölunda att bjuda publiken på en blixtrande anfallshockey. Men målen dröjde till efter drygt tio minuter av perioden, och det var

Niklas Andersson som fick lägga in pucken i ett övergivet mål.

Frölunda drabbades av en hel del utvisningar i mittenperioden och det var när Luleå fick chansen i spel fem mot tre som nästa hemmamål kom. Med åtta sekunder

kvar av perioden lyckades förre Frölundaspelaren Linus Fagemo slå in 2-1 på tennis.

- Ett väldigt viktigt mål psykologiskt sett, tyckte Luleås tränare Ulf Taavola.

Femte raka trepoängaren

I den sista perioden inledde Luleå i ett hysteriskt tempo, men det var gästerna som på nytt lyckades kvittera.

Målet blev kvällens snyggaste. Jari Tolsa grundlurade backen Fredrik Svensson och satte sedan 2-2 i krysset bakom Daniel Henriksson.

Efter det målet var det gästerna som tog över allt mer av spelet, och hemmalaget såg lite slitet ut. Frölunda lyckades tack vare "Dragkedjan" trycka ned Luleå i egen zon och det såg ut som om serieledarna skulle kunna avgöra matchen.

Det blev precis tvärtom.

Efter ett hårt arbete längs sargen av Patrik Tano och Kamil Brabenec fick Linus Fagemo pucken framför kassen och med ett direktskott lurade Norrena på nytt. Då stod klockan på 19.52 - alltså precis samma sekund som då Fagemo gav Luleå ledningen i andra perioden.

- Det är ganska typiskt ett lag i flyt att göra de viktiga målen i helt avgörande tillfällen, sade Taavola.

Målet betydde att Luleå nu har fem raka trepoängare samtidigt som Frölunda för första gången denna säsong förlorade för andra gången i rad.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM