Allt mörkare för LHC

Brynäs kom segrande ur bottenmötet i Gavlerinken.

SPORTBLADET

GÄVLE

Jumbomötet mellan Brynäs och Linköping hade en stor förlorare - LHC. Tiden börjar rinna ut efter förlusten i Gävle. Nu är det åtta poäng upp till just Brynäs.

Hemmalagets segersiffror skrevs till 4-3 (2-1, 2-1, 0-1) inför 4 086 åskådare i Gavlerinken.

Båda lagen stod vid ett vägskäl - gamla klassikern Brynäs var piskat att vinna och detsamma med miljonsatsande LHC.

För Brynäs tändes ett litet hopp - igen. Spelmässigt visade man stort hjärta och rätt inställning.

- Det var bra go i laget, även om det blev lite krampaktigt i sista perioden, säger assisterande tränaren Michael Sundlöv.

- Men det blir lätt så här när vi ligger där vi ligger. Nerverna kommer utanpå tröjorna.

Nära kvittering

Brynäsarna hade pratat ut om den bedrövliga insatsen senast mot Luleå, och tränarduon Persson/Sundlöv krävde en attitydförändring och att spelarna skulle ha rätt fokus inför LHC-matchen.

Något som också uppfylldes. I 40 minuter.

Brynäs hade ett klart grepp om händelserna i två perioder. Spelade bra och gick fram till klar 4-1-ledning innan Barry Richter, efter en förlorad hemmatekning i egen zon, kunde reducera till 2-4 i mellanperiodens slut.

Därmed bibehölls spänningen även i slutronden.

Att Brynäs var det bättre laget i två perioder höll även LHC-tränaren Torgny Bendelin med om:

- Brynäs hade full kontroll på matchen men vi gjorde en bra slutperiod, precis som mot Djurgården senast, och var inte långt ifrån att kvittera i slutsekunderna.

Ger inte upp

Linköping visade då lika stort hjärta och samma härliga kämpaglöd som brynäsarna.

- Brynäs vann fullt rättvist om man ser till hela matchen, erkände Bendelin, vars lag ändå kom ifrån matchen till slut med hedern i behåll.

- Vi har nu tre raka hemmamatcher och ger aldrig upp så länge vi har chansen, säger Bendelin vidare.

- Men då måste vårt backspel bli åtskilligt bättre. Det håller inte på den här nivån att uppträda försvarsmässigt som vi gjorde i 40 minuter. Det var rent ut sagt skitdåligt från vår sida.

Mikael Sandberg var petad mot Djurgården, nu var "Sampa" tillbaka och storspelade mellan stolparna. Han höll Linköping kvar i matchen ända till slutskedet.

Tränare Bendelin ville också framhålla kedjetrion Henrik Andersson, Johan Bülow och Johan Lindström för fina kämpainsatser. Och mål från både Lindström och Andersson.

I Brynäs tog veteranbacken Tommy Sjödin i vanlig ordning stort ansvar, och av övriga jämna spelare var Ove Molin piggare i sin skridskoåkning än på länge.

TT