Timrå reste sig igen

Vann över Modo med 4-3

SPORTBLADET

ÖRNSKÖLDSVIK

Ingenting verkar kunna knäcka Timrå IK.

1-8 borta mot Färjestad, ledarskandal och lång avstängning på Christian Sjögren - ingenting av det märktes på Timrå i länsderbyt borta mot Modo.

- Många trodde tydligen att vi var slut, men vi spelade för Kent Norberg och Sjögren, sade Timråtränaren Kent Johansson efter 4-3-segern.

Sensationslaget Timrå har fått ett par rejäla smällar tidigare under säsongen, 3'ad7 mot Modo och 0'ad7 mot Malmö - och varje gång har expertisen spekulerat i att laget ska vika ned sig.

Varje gång har Timrå snabbt rest sig.

Precis som man nu gjorde efter den överhalning laget åkte på i Karlstad i torsdags. Och efter den uppmärksammade incident som sportchefen Kent Norberg var inblandad i, när han i onyktert tillstånd greps av polis utanför en nattklubb. Och efter den omdiskuterade nio matcher långa avstängningen av Christian Sjögren.

- Vi visade skön moral i kväll, sade Kent Johansson.

Opåverkat Timrå

Timrå verkade inte det minsta påverkat av allt som skett, dominerade första perioden och gick till första vilan med 3-1-ledning.

Men i andra började laget dra på sig utvisningar. Timrå var antingen en eller två man mindre i över tio minuter - från 3.02 fram till 13.09. Modo kunde reducera och kvittera, båda målen i spel fem mot tre.

Bland annat drog Sanny Lindström på sig ett matchstraff för tackling i ryggen på Modos lille back Tobias Enström.

Starkt av Timrå att komma igen i tredje. Markus Åkerblom gjorde segermålet efter 12.30 när han var starkast i en duell framför Modos kasse.

- Vi var för klena framför båda målen, och 3-4 var ett typexempel på det, kommenterade Modos tränare Pirro Alexandersson.

- Vi saknade också Timrås fart. Vi hade behövt en sådan som (skadade) Kim Staal, som har förmågan att flytta upp pucken och spelet i anfallszon.

Ikapp Frölunda

I och med segern gick Timrå ikapp serieledaren Frölunda poängmässigt och är definitivt att räkna med i fortsättningen - om nu någon trott något annat.

För Modo blir det däremot en tuff strid i de nedre regionerna av tabellen - laget halkade nu ned under slutspelsstrecket.

Tidigare hemmastarka och bortasvaga Modo har plötsligt blivit resultatmässigt bättre borta än hemma. Två raka bortasegrar förra veckan - men nu tre raka hemmaförluster.

- Vi kommer att få leva under press resten av säsongen, sade Pirro Alexandersson.

TT