Hammarby vann tungviktsmötet på Zinkensdamm

"Vår bästa match för säsongen"

SPORTBLADET

Tungviktsmötet på Zinkensdamm slutade - med en tungviktsknock.

Hammarby slog Västerås med 8-2.

- Vi spelade ruskigt bra, säger Hammarbymittfältaren Patrik Sandell till Radiosporten.

Västerås hade inte förlorat en enda match under bandysäsongen 2002-2003. Så kom vecka 4 - och två smällar som gör mesta bandymästarna groggy:

* 4-8 mot Edsbyn i onsdags.

* 2-8 mot Hammarby på fredagskvällen.

Patrik Sandell gav "Bajen" ledningen redan efter 10 minuter via ett kanonskott upp i krysset bakom landslagsmeriterade Andreas Bergwall i Västerås-målet, men VSK-ryssen Rinat Sjamsutov kvitterade i den 31:a minuten och matchen var helt jämn i paus.

Målexplosionen briserade i andra halvlek, när matchen stod och vägde vid 3-2 till Hammarby. Då sköt Kalle Spjuth 4-2 i den 67:e minuten och 5 310 njöt sedan av en stor hemmauppvisning. Patrik Sandell (5-2), Stefan Persson (6-2), David Karlsson (7-2) och Göran Rosendahl (8-2) sköt Hammarby till en storvinst - och ledning i elitserien.

Många bandyexperter har mer eller mindre räknat bort Hammarby ur SM-guldsnacket, men debatten lär svänga rejält.

- Jag vet inte vad vi ska bevisa mer nu. Det här var vår bästa match för säsongen, helt klart, säger Sandell till Radiosporten. Vi spelade ruskigt bra, satte några fasta situationer och jag tycker att VSK vek ned sig på slutet.

Har ni ett övertag på VSK nu inför ett eventuellt slutspelsmöte?

- Det vet jag inte...men det blev stora siffror. De har trycket på sig nu i alla fall.

Sandviken har i elitupptakten visat vacklande form, men vann pliktskyldigt mot bottenlaget Bollnäs på Jernvallen med klara 11-3. Landslagsforwarden Magnus Muhrén sköt fyra mål, precis som Patrik Nilsson.

TT