Ny storseger för Hammarby - och tung förlust för VSK

Bajen fortsätter sviten efter 9-4 på Zinken

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Efter urladdningen mot Västerås kom reaktionen två dagar senare.

Men den varade bara i 45 minuter.

Sedan gick Hammarby från 3-4 till 9-4 mot Edsbyn på Zinkensdamm.

Fredagens 8-2 mot Västerås gav eko i elitbandyn, men en och annan befarade att det skulle bli svårt att ladda om redan till söndagen och andra raka hemmamatchen.

Farhågorna besannades.

Edsbyn, på sjätte plats och precis ovanför strecket som ger en plats i slutspelet, gick till pausvila med en överraskande 4-3-ledning. Men under några minuter direkt efter halvtid visade Hammarby varför laget är seriens formstarkaste just nu.

Patrick Sandell smällde in en hörna, Richard Koch och Kalle Spjut åkte igenom och plötsligt var det 6-4.

Med sitt 7-4-mål såg Spjuth till att grusa hälsingarnas förhoppningar om poäng på Zinken.

Boltic mot slutspel

I Karlstad var utgången betydligt mer oviss i mötet mellan Boltic-Göta och Villa/Lidköping. Efter en rysare vann hemmastarka Boltic-Göta med 6-5 (3-1) och tog ett stort steg mot slutspel.

Ändå ledde värmlänningarna med 3-0 och Villa/Lidköping hade så långt inte åstadkommit mycket. Men efter 3-1-reduceringen fick matchen en helt annan prägel.

Boltic-Göta kom av sig helt och plötsligt stod det 3-3. Då vaknade hemmalaget till, gick fram till 5-3. Villa/Lidköping reducerade på nytt innan Daniel Svedberg klippte in en hörna till 6-4.

I slutminuten reducerade Villa/Lidköping på nytt, men kom inte närmare.

- Vi borde avgjort matchen i första halvlek men vi missade för många lägen, säger Boltic-Götas tränare Sören Persson till klubbens hemsida.

- I andra halvlek tycker jag vi visar upp en jäkla lagmoral när vi lyckas gå ifrån Villa igen. Det var härligt att se den inställningen från grabbarna.

Västerås föll igen

Fjolårsfinalisten Västerås SK, tippat som finallag även i vinter, har det tungt just nu. Vänersborg blev för svårt på Rocklunda - 5-8 (4-3).

Brakförlusten mot Hammarby satt tydligen kvar i skallarna på Västeråsspelarna. Eller så gick det alldeles för lätt efter avslag. En minut hade gått när Michael Carlsson gjorde 1-0, nio när Patrik Anderbro ökade till 2-0.

Sedan började matchen svänga friskt.

Efter 23 minuter var det kvitterat (Sami Laakonen och Henrik Eriksson), efter 27 minuter ledde Västerås med 4-2 (Anders Östling och Carlsson), efter 57 minuter kvitterat på nytt (Ari Holopainen och Mats Fröberg).

Jarno Väkipartas 5-4 i 67:e minuten stod sig inte länge, för Mats Fröberg gjorde matchen jämn ännu en gång sju minuter senare. Valerij Gratjevs 5-6 banade väg för segern. Fröberg och Henrik Eriksson ökade sedan på till en klar bortaseger.

I allsvenskan är Motala en match närmare slutspelet efter 9-0-slakten hemma mot Gripen. Det täta Hälsingederbyt mellan Broberg och Ljusdal var målfattigt och slutade 1-1. Även Kalix-Falun slutade oavgjort, 4-4.

TT