Utvisningar avgjorde i superallsvenskan

SPORTBLADET

17 av 32 mål i superallsvenskans sjätte omgång kom i power play.

Det viktigaste i Ängelholm, där Rögle slog Skellefteå med 4-3 (0-2, 3-1, 0-0, 1-0) efter förlängning.

Rögles 27-årige ytterforward Magnus Hermansson avgjorde den intensiva drabbningen genom att trycka in segerpucken från nära håll i spel fem mot tre, drygt två minuter in på övertid.

Det blev en intensiv och svängig match i Ängelholms ishall inför 4 426 åskådare (fullsatt så när som på 174 åskådare). Gästerna från Norrland inledde bäst, spelade taktiskt och disciplinerat och hade full koll på matchen i första perioden som man vann med 2-0.

I andra kom hemmalaget ut som ett nytt lag. Bra fart, aggressivt i närkamperna och kyligt passningsspel firade stora triumfer. Gästerna tvingades ta en handfull utvisningar när man inte hängde med och Rögle både reducerade och kvitterade i power play. 3-2-målet var matchens delikatess där Rögles center Jonas Nordquist först gjorde tunnel på en Skellefteåback och sen kyligt satte pucken mellan benen på en annars storspelande Johan Backlund i Skellefteåmålet. Pontus Petterström kvitterade dock för gästerna före pausvilan. Rögle vann annars skotten i denna akt med 13-3.

Onödiga utvisningar

I sista blev det mer avvaktande spel från båda håll även om båda lagen skapade vardera en jättechans att avgöra. Matchen avgjordes först i förlängningen sedan Skellefteå dragit på sig två onödiga utvisningar.

Segern innebar att Rögle fortfarande toppar superallsvenskan efter sex omgångar och har ännu inte förlorat på ordinarie speltid.

- Jag är så klart nöjd med vinsten på övertid även om jag gärna sett att vi avgjort matchen under ordinarie speltid, sade Rögles tränare Roger Melin.

Täta matcher

Det var inte bara i Ängelholm som det var tufft, jämt och utvisningar som avgjorde. Mer än hälften av målen i söndagens omgång (17 av 32 mål) kom i numerärt överläge. Dessutom gick tre av fyra matcher till förlängning eller straffar, och i den fjärde slutade med en uddamålsseger:

För tabellen innebar det att Rögle och Hammarby ryckte undan i toppen. Toppduon har nu tre poäng ned till Skellefteå. På platserna tre till sju finns dock fem lag inom tre poäng, bara jumbon Mora är utan kontakt med övriga lag.

TT