Leksand ville mest och slog tröttkört Timrå

"Vi spelade med det största hjärtat. Men så har vi ju mest att spela för just nu"

SPORTBLADET

TIMRÅ

Det konstaterade Leksands-tränaren Ulf Skoglund sedan dalmasarna sensationellt besegrat Timrå med 2-1.

Timrå som tagit full pott i vinterns möten med Leksand satte direkt från start upp ett högt tempo och tryckte tillbaka Leksand.

När Per Hallin prickade in 1-0 bakom Sean Gauthier i Leksandsmålet så såg vägen till seger spikrak ut för Timrå. Men plötsligt slocknade glöden i Timrås spel. Det passade Leksands Mikael Pettersson på att utnyttja genom att kvittera till 1-1.

Klarade av utvisningarna

- Vi fick det rejält tufft i andra perioden då vi fick många utvisningar emot oss, bland annat med spel 3-5 i två minuter. Men vi redde ut det och stod upp riktigt bra, konstaterade Ulf Skoglund.

Leksandstränaren kunde sedan glädja sig åt att målvakten Sean Gauthier svarade för en rad prakträddningar.

När Leksand redde ut stormen växte laget. Och Leksand var också klart bäst på att utnyttja de fria ytor som bjöds när båda lagen tappade det mesta av organisationen i spelet och satsade allt framåt i vad som mest var att likna vid tjurrusningar.

Leksand spelade sig fram till flera frilägen - men Kimmo Kapanen var på sin vakt i Timråmålet.

Löfström matchvinnare

Per Löfström blev Leksands matchvinnare då han prickade in 2-1 via stolpen utom räckhåll för Timrås klart bäste spelare, Kimmo Kapanen.

- Vi hade en rejäl chans att avgöra matchen i andra perioden då vi fick flera chanser i power play. Men vi orkade inte mobilisera laget och fick aldrig till ett rejält tryck, konstaterade Timrås tränare Kent Johansson.

Timrås skadelista är lång och Kent Johansson hade bara folk till tre femmor.

- Det finns risk för att vi får en tung avslutning på grundserien med så många skador. I dag led vi av att vi tvingas köra så hårt med manskapet. Vi tappade genast skärpan i avslutningar och passningsspel, sade Kent Johansson.

Ingen av Timråspelarna kom upp i normal klass.

I Leksand var Johan Rosén tillbaka i spel efter sin avstängning och var mycket nyttig med en stor arbetsinsats. Lasse Jonsson var ett annat utropstecken. Han spelade mycket säkert och vårdat backspel i sin tredje elitseriematch.

TT