Malmö nära tappa femmålsledning...

...men vann till slut på straffar.

SPORTBLADET

JÖNKÖPING

Malmö tog sin andra raka bortaseger då laget vann mot HV71 med 6-5 efter straffar.

- Den här matchen är sannerligen inte lätt att analysera, sade Pär Bäckman, Malmös tränare.

Hans lag tappade nämligen en femmålsledning innan det ändå blev straffseger.

Efter knappt fyra minuter i den andra perioden ledde Malmö med 5-0, men när hälften av den tredje perioden var spelad hade HV71 gått fram till 5-5. Då var HV71 på väg att svara för en ny bragd. För tolv dagar sedan, hemma mot Södertälje, gick laget från 0-4 till 5-4-seger. Den här gången räckte det inte till mer än en poäng.

- Det är pinsamt att vi uppträder som vi gjorde fram till 0-5. Jag kan inte förstå hur så många kan uppträda så dåligt samtidigt, sade Harald Lückner, HV71:s tränare.

Malmös väg fram till 5-0 inleddes med ett mål i box play genom planens främste spelare framåt, Juha Riihijärvi. Just Riihijärvi låg bakom det andra målet då han hittade Peter Andersson som i sin tur spelade fram Toivo Suurso som styrde in 2-0 bakom en chanslös Stefan liv. På knappt fyra minuter i den andra periodens inledning gick sedan gästerna fram till 5-0.

Målkavalkad

Toivo Suurso satte dit trean, Jesper Mattsson fyran och sedan var det dags för Riihijärvi att assistera igen. Finländaren hittade Marcus Thuresson med en mästerlig passning och Thuresson gjorde inget misstag.

Tjecken Lubomir Korhon gjorde sitt första mål i HV-dressen då han jobbade in 1-5-reduceringen och innan andra perioden var slut kunde Kalle Sahlstedt göra 2-5.

- Jag trodde att det var en övermäktig uppgift för oss att plocka in tre mål i den sista perioden men grabbarna kämpade på ett föredömligt sätt och det var starkt att göra det, sade Harald Lückner.

Pasi Määttänen sköt 3-5 efter en billig retur rakt framför mål från Andreas Hadelövs sida. Anders Huusko gjorde 4-5 innan Lubomir Korhon kvitterade med sitt andra mål för kvällen.

HV71 brände straffar

Malmö var närmast ett mål i förlängningen genom Daniel Rydmark som missade ett friläge. Till slut blev det dock seger för gästerna då Jesper Mattsson och Juha Riihijärvi gjorde mål på sina straffar medan HV71 brände båda sina.

I HV71 var det ingen som var bra första delen av matchen. Sedan jobbade de flesta föredömligt. Allra bäst var backen Jouni Loponen, samt anfallarna Anders Huusko, Kalle Sahlstedt och Lubomir Korhon.

I Malmö var förstaformationen med Johan Norgren, Petri Liimatainen, Toivo Suurso, Marcus Thuresson och Juha Riihijärvi i en klass för sig själva framåt. De gjorde fyra mål men släppte även in fyra mål bakåt.

TT