Modo bortavann mot håglöst Brynäs

Ö-vikslaget tog fjärde raka på bortaplan

SPORTBLADET

GÄVLE

Modo är inte längre borta på bortaplan.

Någonting har hänt med Ö-vikslaget - Pirro-effekten har börjat ge resultat med besked. Med komfortabla 5-1 (1-1, 2-0, 2-0) mot Brynäs i Gavlerinken tog Modo sin fjärde raka elitserieseger på bortaplan.

Modo har blivit tryggare och tätare i sitt bortaspel. Nu spelar laget ungefär på samma sätt såväl hemma som borta.

På de 17 första bortamatcherna vann Modo bara en enda efter ordinarie tid (HV 71, 4-1, i slutet av oktober). Nu har de fyra senaste gett lika många segrar.

- Det känns som om vi vuxit in i bortaspelet, vi spelar aggressivare och med det har även självförtroendet höjts, säger tränaren Pirro Alexandersson belåtet.

- Vi spelar tätare i mittzon, täcker upp alla spelytor för motståndarna, och framför allt har vi fått till ett enklare spel. Vi krånglar inte till det så mycket längre.

Rask klättring

Att Modo är i kanonform understryks ytterligare av att det blivit fem segrar nu på de sex senaste matcherna. Tolv raka poäng och klättring upp till säker plats i tabellen.

För Brynäs ser det långt dystrare ut. Det här var med all säkerhet sista chansen. Allt talar för att det klassiska Gävlelaget för andra gången på sex säsonger får spela i kvalserien. Det såg både väldigt uppgivet och håglöst ut i hemmaleden - och när laget inte får utdelning utan får jaga från ett snabbt underläge kommer bristerna fram.

- Vi är oerhört sårbara och släpper till allt för lätta mål, säger den till synes lika uppgivne tränaren Gunnar Persson.

- Det känns som vi är tillbaka i vårt krampaktiga novemberspel igen.

Anonyma veteraner

Det gäller för tränare Persson att få igång främst de äldre spelarna, exempelvis Ove Molin som spelade sin 500:e match, och Janne Larsson, som båda är långt från vad de visat under fornstora dagar.

- Vi får ännu inte ge upp, men visst försämrades våra chanser ytterligare genom den här nya klara förlusten, erkänner Persson.

- Vi kan tacka målvakten Peter Hirsch i inledningen, säger Pirro Alexandersson. När vi sedan fick målen kunde vi börja spela på resultatet.

Magnus Hedlund, tidigare back och numera teknisk och rörlig center, gjorde en strålande insats i Modo med sin spelintelligens. Landslagsbacken Pierre Hedin var kvar hemma febersjuk, men kan vara tillbaka till bortamatchen mot Malmö på torsdagen.

TT