Två formstarka lag - med Modo som vinnare

SPORTBLADET

ÖRNSKÖLDSVIK

Modo har gått som tåget i elitserien de senaste veckorna och tillsammans med Djurgården varit seriens formstarkaste lag.

På lördagen möttes de båda lagen i Kempehallen i Örnsköldsvik - och Modo vann efter en mycket imponerande insats med 4-1 (1-0, 2-1, 1-0).

Segern var Modos sjätte raka seger, sjunde på åtta matcher, och helt klart är att nye tränaren Pirro Alexandersson nu fått fason på laget.

- Jag är fantastisk nöjd med de sista matcherna. Vi hade lite medgång i dag, men den medgången har vi jobbat hårt för, sade Alexandersson.

Modo har hittat tillbaka till det täta, säkra spel som laget praktiserade fyra år under Per Bäckman, då med Pirro Alexandersson som andretränare.

- Nu spelar vi den hockey vi spelade tidigare, en hockey många av oss känner igen. Vi vet vad vi ska göra, kommer hela tiden rätt, och då blir det inte så jobbigt. Men det är ju också Mini-Bäckman som tagit över, log Modos härförare och målkung Magnus Wernblom.

Pirro - en "Mini-Bäckman"...

Som så många gånger förr var Wernblom i allra högsta grad delaktig i segern.

Två mål från Wernbloms klubba den här gången, nummer 21 och 22 under säsongen. Målen kom i power play, och betydde 1-0 i slutet av första perioden och 2-0 i mitten av andra.

Djurgården reducerade till 2-1 (också i power play) strax efter 2-0 och var lite på gång. Men Modo gjorde 3-1 bara minuten efter reduceringen och det var början till slutet för Djurgården.

Modo gjorde en taktiskt och defensivt imponerande insats under andra halvan av matchen. Djurgården hade mycket puck, speciellt i sista perioden, men fastnade hela tiden i Modos "säck" i mittzon.

I de fall djurgårdarna lyckades få in pucken i Modos zon var aggressiva försvarare oftast först på den och skapade kontringar. På en sådan kom också helt avgörande 4-1 tidigt i tredje perioden.

- Vi var på gång i andra när vi gjorde 2-1, sedan bjöd vi på trean och i sista perioden var vi inte riktigt med. Jag tycker att vi gav bort det här, det här var en riktig skitmatch från vår sida, sade Djurgårdens tränare Niklas Wikegård - som fick lämna både Mikael Johansson och Kristofer Ottosson hemma, sjuka och nedbäddade.

Wikegård missnöjd över egna laget

Å andra sidan har Modo under hela den framgångsrika perioden saknat fyra-fem av sina bättre spelare. På lördagen var toppbackarna Pierre Hedin och Mika Lehtinen samt anfallarna Kim Staal och Joakim Lindström sjuka eller skadade.

Centern Miroslav Hlinka, som gjorde come back efter lång frånvaro fick dessutom matchstraff tillsammans med Mikael Magnusson efter ett slagsmål i

andra perioden.

- Tänk när vi får tillbaka alla spelare, sade Magnus Wernblom.

TT