Rutin avgörande när ungdomliga Ryssland slog Finland

SPORTBLADET

Stockholm

Ryssland ställde upp med tio 80-talister och fem färska juniorvärldsmästare mot Finland i Sweden Hockey Games.

Men det var den mest rutinerade som med två mål såg till att det blev seger med 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) mot Finland.

Sergej Krivokrasov spelade tio säsonger i NHL mellan åren 1992 och 2002, innan vände han hem till Amur och det ryska landslaget.

I Globen på torsdagen spelade 28-åringen i förstakedjan tillsammans med 19-årige supertalangen Igor Grigorenko. Löftet från Lada Togliati toppar tidningen Sport-Express ranking över de bästa spelarna i den ryska ligan och visade varför under första perioden mot Finland.

Men Grigorenkos fräcka finter gav ingen utdelningen. När Ryssland välförtjänt fann målet i mitten av andra perioden var det gamlingen Krivokrasov som fanns på rätt plats vid rätt tidpunkt, han fiskade upp en misslyckad brytning och vispade in 1-0 med en läcker backhanddragning.

Finland vände

Men med hjälp av en smart defensiv och en storspelande målvakt i Ari Sulander lyckades Finland komma tillbaka. Via power play-mål av både Sami Torkki och Mika Kiprusoff hade underläge vänts till ledning åtta minuter in i slutperioden.

Men när matchen såg ut att sluta med finländsk seger klev en annan av de ryska ungdomarna fram. 21-årige Alexander Suglobov höjde klubban strax utanför blå linjen och skickade in dagens kanon i Sulanders plockhandskryss med tre minuter kvar av perioden.

Segerskytt i sudden

19 sekunder in i sudden death visade Krivokrasov att rutinerad är bäst - från nära håll prickade han påpassligt i vinnarpucken.

- Vi började dåligt, men avslutade bra. Men lite tur kunde vi ha vunnit, summerade Finlands förbundskapten Hannu Aravirta.

- Både lagen kunde ha vunnit. Så kanske hade vi mer tur, svarade Aravirtas ryske motsvarighet Vladimir Pljusjtjev.

Sergej Krivokrasov skulle nog hellre kalla turen för rutin.

Lars Markusson/TT