Förlust men stark insats av "Bajen"

Sju sekunder ifrån poäng mot RIK

SPORTBLADET

MALMÖ

Hammarby Handboll var sju sekunder och en stolpträff från att klara oavgjort mot serieledarna Redbergslid. Det blev förlust i Lisebergshallen för "Bajen", 27-28 (15-12).

Med knappt en kvart kvar till slutsignalen ledde de grönvita över de vita eleganterna RIK, serieledarna som naturligtvis alla vill besegra.

Då kvitterade Martin Frändesjö, Martin Boquist fyllde på med 22-21 och Magnus Wislander floppade in 23-21.

Redbergslid var i vinnarhålet för första gången, och höll ställningarna.

Fast William Ngeusseu tänkte mycket efter sin stolpträff: sju sekunder från oavgjort ...

... den var svårsmält.

- Det kan man lugnt säga, sade William till TT i telefon.

- Men när vi alla har smält det så kommer vi fram till att Hammarby har tagit ett spelmässigt steg framåt.

Inte närmare än så

Redbergslid har förlorat två matcher i rad - Drott hemma, och Skövde borta - vilket inte tillhör det vanliga för detta meriterade lag.

De flesta hade nog tippat att RIK skulle vinna, ja till och med vinna stort, men det blev en svettig kamp i Lisebergshallen.

Hammarby körde på i sin frejdiga anfallsstil och ledde i pausen, ledde med 21-20 med en kvart kvar och höll stilen tiden ut.

- Vi fick RIK in i den typ av spel som vi kan bäst. Närmare än så här kan man inte komma en seger, sade tränaren Magnus Grahn.

Olsson funderar

Domarna var bra, sade han, men där var ett domslut vid ett RIK-mål - stegfel på Martin Frändesjö tyckte Grahn - som rörde till det hela i ett känsligt läge.

- Vi fick också en utvisning och blev lite stirriga. Men totalt sett är jag jättenöjd, vi var kyliga och behärskade i vårt anfallsspel.

I Bundesliga var en grönvit anhängare själv i elden med sitt Kiel denna onsdagskväll. Staffan Olsson har bud både från Hammarby och bud på ett till år i Kiel.

- Jag funderar, sade Olssson till TT tidigare på onsdagen.

Två matcher till spelades i elitserien. Sävehof vann lätt borta över Tumba med 24-19. Och IFK Ystad klarade på bortaplan av H 43 med 28-20.

På torsdagen blir omgången fullständig när Drott möter IFK Skövde.

Bo Harmby/TT