SSK vann tuff drabbning mot Dif

Lahtinen: Jag är stolt

SPORTBLADET

SÖDERTÄLJE

Södertälje vägrar ge upp kampen om en slutspelsplats. På lördagen plockade laget fram säsongens bästa spel och vann med 3-1 (2-0,0-1,1-0) hemma mot Djurgården.

- Jag är oerhört stolt över alla spelare, det var vår vilja och moral som avgjorde, sade Södertäljes tränare Timo Lahtinen.

Det här var sjätte gången lagen möttes den här säsongen. Och första gången som Södertälje kunde ta tre poäng.

- Det här var en hockeymatch som tilltalar mig, kamp hela tiden och precis på gränsen till vad som är tillåtet. Jag kan inte begära så mycket mer av mina spelare. Vi gjorde en bra kampinsats, menade Niklas Wikegård, Djurgårdens tränare.

En av de som hade det jobbigast i rinken var domaren Christer Lärking. Han delade ut totalt 84 utvisningsminuter, varav två matchstraff: Tony Virta i Södertälje och Staffan Kronwall i Djurgården. Båda är avstängda i nästa omgång.

Virta backade inte

- I en sådan här match gäller det att stå upp hela tiden. Jag är inte för slagsmål, men i det här läget var det viktigt att Virta inte backade. Han stod upp och det betydde mycket för laget, sade Lahtinen.

- Håller med. Kronwall är född 1982, och han klev inte undan ett steg. Bra gjort, kontrade Wikegård.

Södertälje var oerhört effektivt i power play. Inom loppet av 68 sekunder i den första perioden kom 1-0 och 2-0. Tony Virta gjorde det första, Antti Törmänen det andra.

- Det gav Södertälje det bränsle de behövde i den här matchen. Jag trodde ändå att vi skulle klara det här efter vårt 2-1 (Matthias Tratting). Södertälje såg trötta ut. Men istället avgjorde de med ett slumpmål i den sista perioden, sade Wikegård.

Ahola var bäst

Matchvinnare för Södertälje blev Gabriel Karlsson som lyfte in pucken i öppet mål. Då återstod bara sju minuter av matchen.

För Södertälje var segern helt nödvändig. Nu behåller laget sin slutspelsplats. I varje fall till och med söndagen då Leksand möter Djurgården i Globen.

Södertälje vann den här matchen tack vare sitt försvarsspel. Rolf Wanhainen var strålande i mål, Högt betyg även till backarna Peter Ahola (matchens lirare), Peter Popovic och Anders Back. Toppar i Djurgården var Kristoffer Ottosson och Björn Nord.

- Efter vår mindre bra insats mot Modo senast känns det oerhört skönt att komma tillbaka på det här sättet och få vinna igen, sade Lahtinen.

5 114 såg matchen. Det är faktiskt en av säsongens högsta publiksiffror i Södertälje. Storpubliken gav också matchen en riktigt bra inramning.

TT