Modo körde över Frölunda

… men VF säkrade ändå seriesegern

SPORTBLADET

ÖRNSKÖLDSVIK (TT)

Något överraskande - och klart imponerande - ordnade Modo hemma i Kempehallen slutspelsplatsen.

Detta genom att besegra Frölunda med 5-1 (1-0, 4-0, 0-1) - ett Frölunda som samtidigt, trots förlusten, blev klar seriesegrare.

- Jätteroligt att vinna serien, men jag har ändå lite svårt att dra på smilbanden. Det hade varit roligare om vi själva ''tagit poängen'', sade Frölundatränaren Conny Evensson och log.

Log gjorde också Modos tränare Pirro Alexandersson, den nye förstetränaren som på ett klart imponerande sätt fått ordning på sitt lag och tagit det till slutspel.

- Klart vi är jätteglada att vi är klara nu, och det här var vår klart bästa match efter uppehållet, sade Alexandersson.

Två matchvinnare

Modos två matchvinnare var målvakten Juuso Riksman och härföraren Magnus Wernblom.

Riksman var strålande i första perioden, när Frölunda dominerade kraftigt. Tack vare det finländska burlejonet - och, det ska sägas, ett mycket uppoffrande arbete av utespelarna - fick också Modo med sig en 1-0-ledning in i andra perioden.

En ledning som Wernblom ökade på till 2-0, sedan han vid ena stolpen tryckt och tryckt och till slut tryckt in pucken bakom Fredrik Norrena i Frölundas kasse.

Domaren Christer Lärking var tydligen osäker på om pucken var i nät eller inte och beordrade videokontroll.

När den visade att pucken var inne fick Modo ännu mer energi, samtidigt som Frölunda tappade både geist och på sina håll även humöret.

Matchstraff för Norrena

Modo tog över, och när Tobias Enström styrde in 4-0 i numerärt överläge fick Fredrik Norrena ett frispel sedan rutinerade Wernblom jublat honom rätt i ansiktet.

Norrena sparkade omkull Wernblom, fick matchstraff för det och har nu avstängning. Matchstraffet ger automatiskt en match på läktaren.

Frölunda fick klart plus för en period, Modo för två. Hemmalagets arbetsinsats var imponerande.

- Kopiöst bra jobb av killarna, vi jobbade oss in i situationerna på ett suveränt sätt, sade Pirro Alexandersson.

Wernblom och Riksman var bäst på rinken, och frågan är hur Alexandersson gör i målvaktsfrågan i fortsättningen. Både finländaren och Peter Hirsch har imponerat den senaste tiden.

- Vi får se. Jag vet inte vem som står nästa match, men de ska få en match var av de två som är kvar i serien. Sedan väljer vi förstemålvakt inför

slutspelet, sade Alexandersson.

- Jag vet vem som står nästa match i mitt lag - Henrik Lundqvist, log Conny Evensson.

TT