Tumba pressade RIK inför storpublik

Drott höll undan och vann över Hammarby

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Toppen mot botten.

Men också storpublik, direktsändning i tv och en chans att visa upp sig från en bättre sida.

Då bjöd elitseriehandbollens tabelljumbo Tumba upp till rejäl kamp mot serieledande Redbergslid.

Foto: Scanpix

Inför storpublik på Hovet i Stockholm, nästan 4 000 åskådare, var Tumba bara två bollar ifrån att snuva göteborgarna på poäng. Det var först i matchens slutskede som Redbergslid kunde koppla ett slutgiltig grepp om motståndet - och segern - och så småningom vinna med 29-27 (15-15).

En av planens stora spelare var RIK:s landslagsman Martin Frändesjö, som utöver ett vägvinnande spel bidrog med sex mål till den totala RIK-skörden.

Även i fredagskvällens andra match blev det västsvensk seger mot ett Stockholmslag när regerande svenska mästarna Drott slog Hammarby med 29-24.

Hammarby låg under med 11-14 i halvtid men satte in ett snabbt ryck i inledningen av andra halvlek och såg ut att kunna press Drott in mot matchens slutskede.

Till slut var dock Halmstadlaget starkast och höll undan till en seger med fem mål.

I samband med de direktsända matcherna passade Hammarby också på att presentera sitt uppmärksammade nyförvärv Staffan Olsson. Den svenske landslagsveteranen skrev på övergångspappren och förklarade hur han ser på sin framtida tillvaro i Stockholmsklubben:

- Jag tror på stora framgångar för Hammarby framöver. Laget har nu erfarenhet från ett år i eliten och det betyder en hel del. Dessutom innehåller laget många unga talanger. Tillsammans med den rutin jag tillför tror jag det blir en bra mix i "Bajen" nästa säsong, sade Olsson till TV3.

TT