Dramatik när Hammarby säkrade kvalplatsen

Säker seger för Rögle

SPORTBLADET

Hammarbys specielle matchvinnare slog till - igen.

Andreas Paulsson, 26, låg bakom segern i seriefinalen och den helt avgörande matchen i superallsvenskan mot Bofors på bortaplan.

Med ett mål och två assist tog han Hammarby ett steg närmare elitserien efter 5-3-segern.

Rögle tog den andra platsen i kvalserien tack vare seger med 4-1 mot Björklöven på bortaplan.

Det var länge jämnt och dramatiskt i Nobelhallen i Karlskoga inför storpubliken 5 658 åskådare.

Hammarby vände 0-1-underläge till 2-1-ledning men Bofors kvitterade och matchen stod 2-2 inför sista perioden.

Då klev Andreas Paulsson in ordentligt i handlingen.

Först slog han in 3-2 efter 4.37 av sista perioden och sedan spelade han fram Niklas Barklund till 4-2-målet efter 12.32. Johan Olsson reducerade till 3-5 med drygt fyra minuter kvar att spela men Stefan Töyrä avgjorde definitivt med mål i tom kasse efter 17.49.

Matchvinnare

Paulsson, som också passade fram till 2-1-målet, blev Hammarbys bäste poängplockare i superallsvenskan med 19 poäng (9+10) och avgjorde flera viktiga matcher, däribland tidigare toppmatcher mot Rögle och AIK.

- Vi har en del tröga men stadiga spelare, då är det bra att ha en sån som Andreas som sticker upp, sade Hammarbytränaren Daniel Broberg.

Vad talar för er i kvalserien?

- Vi har bra självförtroende efter att ha vunnit både norra allsvenskan och superallsvenskan. Lagen från elitserien (Brynäs och Linköping) har pressen på sig. Vi kan slå ur underläge, men vi behöver putsa till vårt försvarsspel en del, sade han.

Säker Rögleseger

Rögle vann till slut ganska säkert bortamatchen mot Björklöven med 4-1. Hemmalaget inledde bäst, men när skåningarna tog ledningen i slutet av första perioden genom Torgny Löwgren och sedan ökade till 2-0 i början på andra genom Björn Lindén kunde Rögle spela på resultatet.

- Det var en väl genomförd match. Vi lyckades med vår strategi, att spela med tålamod och disciplin. Vi drog ned på tempot och tråkade ut motståndarna, sade tränaren Roger Melin som i kvalserien ställs mot sin nästa klubb Linköping.

Något som naturligtvis skapat rubriker.

- Jag är anställd av Rögle resten av säsongen och jobbar för dem, sade Melin och såg inga problem i det.

För kvartetten Bofors, Björklöven, Skellefteå och AIK finns fortfarande elitseriechansen kvar. De får nu ta ny sats i play off-spel där totalt åtta lag gör upp om de två sista platserna till kvalserien.

Göran Sundberg/TT