36 glödheta sekunder gav Timrå segern

”Vi visade verkligen hög moral”

SPORTBLADET

LULEÅ (TT)

Timrå vände 1-2-underläge till seger med 3-2 (0-1, 1-0, 2-1) mot Luleå inom loppet av 36 sekunder i den första SM-kvartsfinalen.

Daniel Casselståhl och Markus Åkerblom vände på tillställningen med snabba mål drygt fem minuter från slutet.

- Vi visade verkligen hög moral i den här matchen, sade en nöjd Kent Johansson, tränare i Timrå.

Matchen började i ett högt tempo, men det var inget skönspel som de bägge lagen bjöd på. Efter dryga elva minuter hettade matchen till ordentligt efter att Jonas Hägerbäck i Luleå onödigt och fult kört på Kimmo Kapanen i Timrås mål.

När det återstod fem sekunder av första perioden slängde Timrå-försvaret iväg pucken till en onödig och kostsam, skulle det visa sig, icing. Den efterföljande tekningen vann Thomas ''Bulan'' Berglund klockrent bak till Jan Sandström som med tre sekunder kvar av första perioden hittade rätt med ett dragskott.

- Det var ett väldigt tungt mål att få emot sig, sade Johansson .

Tredje gången gillt

Den andra perioden blev inte lika intensiv. Om det var lite övervikt för Luleå i första perioden så handlade andra lite mer om Timrå. Spelövertaget betalade sig också då Timrå för tredje gången i matchen fick chansen i numerärt överläge efter att Hans Huczkowski blivit utvisad. Det blev Valeri Krykov som tryckte in kvitteringen efter en målvaktsretur från Daniel Henriksson.

- Deras 1-1- mål gav dem verkligen vind i seglet och vi fick kämpa hårt för att inte släppa in fler mål, sade Luleås tränare Ulf Taavola.

Den sista perioden inleddes med att Luleå lyfte upp spelet lite bättre och när de fick chansen att spela med en man mer så tryckte Hans Huczkowski upp ledningsmålet i det högra krysset.

- Det är lite synd om Kimmo (Kapanen) vid deras andra mål. Vår back styrde pucken och därmed blev Kimmo helt chanslös, sade Johansson.

Tröttande utvisningar

Efter det målet fick Luleå spela i numerärt underläge i nästan fyra minuter i sträck utan att Timrå lyckades utnyttja det, men det verkade trötta ut Luleå som efter det tappade sitt övertag och på bara drygt en halvminut vände gästande Timrå matchen. För kvitteringen stod Daniel Casselståhl med ett skott från blå och ledningsmålet gjordes av lagkapten Markus Åkerblom efter att Daniel Henriksson räddat ett friläge som Christian Sjögren inte kunde utnyttja, men ändå blev helt matchavgörande.

- Det blev precis en sån match som jag hade förväntat mig. Efter Åkerbloms 3-2-mål så tyckte jag inte att de var nära det visar bara att vi precis som under säsongen är väldigt bra på att spela på resultat, sade Johansson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM