Frölunda kopplade grepp mot Modo

Men Modo har inte givit upp

SPORTBLADET

GÖTEBORG

En ny uddamålsseger 4-3 (2-2, 2-1, 0-0) mot Modo innebär att Frölunda har fått ett visst grepp över kvartsfinalserien.

Efter en bra inledning av Frölunda kämpade sig Modo in i matchen och bjöd bra motstånd i tre perioder.

Frölunda startade matchen i ett virvlande tempo och tog snabbt ledningen med två mål, genom Oscar Ackeström och Jonas Johnson. När Johnson gjorde 2-0 visade klockan bara på 5.28.

Ett tecken på Frölundas överlägsenhet i början var att Ackeström gjorde sitt mål i numerärt underläge.

- Under de första tio minuterna av matchen skapade vi mängder av chanser och kunde faktiskt haft ledningen med både 3-0 och 4-0. Då hade nog matchen varit punkterad, sade Frölundas tränare Conny Evensson.

Inledde bäst igen

Via två Frölundautvisningar kunde Modo komma tillbaka i matchen och kvittera till 2-2, Peter Högardh och Joakim Lindström, innan första perioden var över.

- Vi fick en olycklig start på matchen och tvingades kämpa oss tillbaka, och det tycker jag att vi gjorde bra, sade Modos tränare Pirro Alexandersson.

Även i den andra perioden började Frölunda bäst och tog också ledningen genom ett kraftfullt skott av Magnus Johansson. Men knappt två minuter senare snurrade Peter Högardh med Frölundaspelarna i anfallszonen och serverade en kalaspassning till Anders Söderberg som kunde frispela Magnus Hedlund.

- Efter vår kvittering till 3-3 tycker jag att vi blev stillastående i vårt spel och tvingades på nytt jaga Frölunda, sade Pirro Alexandersson.

Segerskytt blev Patrik Carnbäck när han efter 13.13 i andra perioden kunde skjuta in en målvaktsretur bakom Juuso Riksman.

Pressat seriesegrarna

I den tredje perioden kunde Frölunda bevaka sin ledning och hade inga större svårigheter att avvärja trötta modoiters attacker.

- Jag tycker att vi hade full kontroll på spelet i den sista perioden, men det var absolut ingen säker seger, sade Conny Evensson.

Pirro Alexandersson och Modo har absolut inte gett upp hoppet om att ta en plats i semifinalen.

- Vi har pressat seriesegrarna i två matcher och visat att vi kan spela bra, så detta är inte avgjort ännu.

Conny Evensson hoppas naturligvis något annat och längtar efter ny bortaseger på onsdag.

- Alla snackar om att vi spelar så dåligt på bortaplan. Vi har vunnit två av tre matcher i Kempehallen den här säsongen. Så nog kan vi spela på bortaplan.

Leif Brändström/TT