Forsander avgjorde mot sin gamla klubb

Sköt segermålet i sudden death

SPORTBLADET

JÖNKÖPING

På onsdagen var släkten värst i Jönköping.

Efter 1.19 i den fjärde perioden avgjorde nämligen förre HV-spelaren Johan Forsander då han elegant rundade hela HV-försvaret och gjorde 2-1 för Djurgården.

- Grabbarna visade stor moral när vi dels kvitterade och sedan orkade köra på i sudden, sade Djurgårdens tränare Niklas Wikegård.

- Jag är väldigt besviken efter matchen, det känns mycket tungt, vi borde ha avgjort i den andra perioden, sade HV-tränaren Harald Lückner.

Detta efter en match som HV 71 fört och ägt under större delen och där smålänningarna borde ha avgjort till sin egen fördel betydligt tidigare.

Om HV 71 inledde måndagens match i Globen på ett pinsamt och minst sagt trevande sätt så var det en helt annan mentalitet som infann sig på onsdagen.

HV startade matchen aggressivt och fartfullt, bjöd sin hemmapublik på underhållande spel och några farliga chanser.

Djurgården försökte, oroade vid ett par tillfällen framför Stefan Liv i HV-kassen, men riktigt farligt blev det aldrig.

Bästa chansen hade Peter Ekelund i den elfte minuten då han tricklade sig förbi Djurgårdsbacken och fick fritt skottläge framför Joaquin Gage i DIF-kassen, men dennes plockhandske styrde pucken utanför.

Tempot mattades en aning i slutet av perioden.

Inledningen av andra perioden hade inte samma intensitet i spelet som i den första, periodens sista fem minuter bjöd dock på fyra,fem klara målchanser, där Joaquin Gage fick använda både sin skicklighet samt tacka sin lyckliga stjärna för att pucken inte trillade in bakom honom.

Bättre laget

Nu var HV 71 det klart bättre laget, kämpade sig kvar i anfallszon där såväl Björn Melin, Pasi Määttänen, Johan Davidsson och Anders Huusko kunde ha blivit målskyttar.

Djurgården kom inte alls upp i samma tempo som HV. Det var först i spel fem mot fyra, när Mika Niskanen satt på syndarbänken, som det hettade till framför Stefan Liv.

Pucken dansade på mållinjen efter ett av skottförsöken, men målkameran visade att pucken aldrig var över linjen.

Kanske borde HV 71 haft en straff när Per-Åge Skröder revs ner framför mål med drygt en minut kvar att spela, men domare Thomas Andersson från Gävle friade.

I stället kom HV:s första mål med endast sex sekunder kvar av perioden.

Ola Thorwalls slumpskott träffade Per-Anton Lundströms klubba och ställde helt Joaquin Gage i DIF-målet.

Djurgården var nu piskat att få till en kvittering, vilket öppnade upp försvaret för HV:s chanser.

Kan avgöra

Djurgården bjöd dock på bra försvarsspel, tätt och effektivt, och med en storspelande Joaquin Gage i målet lyckades laget freda sitt mål.

Med två minuter kvar av matchen lämnade Joaquin Gage sin kasse och Djurgården spelade sex mot fem. En chansning som gick hem.

Efter 18.27 kvitterade Mikael Magnusson och ordnade på så sätt sudden death i Kinnarps Arena.

De båda målvakterna, Stefan Liv i HV och Joaquin Gage i Djurgården, var strålande. Ett omnämnande även till Anders Huusko i hemmalaget.

Nu väntar två raka hemmamatcher för Djurgården. Då kan Djurgården avgöra den här kvartsfinalserien.

TT