Wernblom krigade Modo till seger

Frölundas bästa match räckte inte

SPORTBLADET

ÖRNSKÖLDSVIK

Modos store hockeykrigare Magnus Wernblom vägrade att vika ner sig mot Frölunda.

Wernblom krigade in två puckar bakom Henrik Lundqvist i Frölundamålet och blev den store matchvinnaren när Modo besegrade guldfavoriterna från Göteborg med 4-2 (2-0, 0-1, 2-1).

- Vi gör vår klart bästa match i kvartsfinalspelet - och så får vi stryk, konstaterade Frölundatränaren Conny Evensson lite konfunderat sedan Modo knappat in till 1-2 i kvartsfinalspelet.

Frölundatränaren hade sett sitt lag dominera tillställningen på isen i Kempehallen. Det var långa stunder spel mot ett mål. Men Modo-spelarna krigade och offrade sig helhjärtat för att hålla rent framför sin målvakt.

Hirsch i praktslag

I Modomålet var den danske keepern Peter Hirsch på sitt allra bästa spelhumör.

Juuso Riksman som svarat för två inspirerade matcher i de inledande kvartsfinalmatcherna insjuknade i feber på onsdagsmorgonen.

- Vi hade redan bestämt att det var Peter Hirsch tur att stå - och han levde upp till alla förhoppningar, konstaterade Modo-tränaren Pirro Alexandersson.

Frölunda skapade ett rejält tryck mot Modo-kassen direkt från första nedsläpp. Men Modo-spelarna var hungriga och orädda när de snabbt vände spelet och satsade på kontringar.

Utnyttjade utvisningarna

När Modo fick chans att spela i power-play så fanns både den rätta viljan och effektiviteten.

Magnus Wernblom visade sin vinnarinstinkt när han höll sig framme framför Henrik Lundqvist och tryckte in 1-0.

2-0 till Modo var en drömträff av Fredrik Warg som i en blixtrande framstöt kastade sig genom luften och styrde upp pucken i krysset.

Frölundas tunga lagmaskin fortsatte att trycka tillbaka Modo i egen zon - och spelövertaget gav utdelning. Efter mål av Peter Ström och Jens Karlsson hade Frölunda kvitterat. Då kändes det som om Frölunda hade Modo i brygga.

Inte rädd för Göteborg

- Vi jobbade oss bra tillbaka i matchen och jag tyckte att vi såg betydligt piggare ut. Men vi hade inte tillräckligt med tålamod och gjorde de små misstag som gav Modo chansen att sticka upp, konstaterade Conny Evensson.

- Vilken härlig kämpainsats. Otroligt skönt att få den här segern med oss till Göteborg. Nu satsar vi allt på att kriga till oss minst en seger i de båda matcher som väntar i Göteborg, sade Modos matchvinnare Magnus Wernblom.

Magnus Wernblom krigade in 3-2 och sedan kunde Peter Högardh klippa in matchavgörande 4-2 efter fint förarbete av Anders Söderberg.

Storspelande juniorback

I Modo var målvakten Peter Hirsch mycket säker i sitt agerande och 18-årige backen Tobias Enström överglänste landslagsbacken Pierre Hedin.

Jonas Esbjörs var ett ständigt orosmoment för Modoförsvaret och bildade den starkaste anfallsformationen tillsammans med Alexander Steen och Jens Karlsson.

Ove Byström/TT