Steen: Det var mitt livs mål...

Alexander om avgörandet i sudden: En otrolig känsla

Foto: UFFE NYLÉN
HJÄLTEN Alexander Steen avgjorde med ett drömmål i sudden death.
SPORTBLADET

GÖTEBORG

Förväntningar är enorma.

På elitserievinnaren Frölunda. På juniorstjärnan Alexander Steen.

Till slut infriade båda förväntningarna i går.

- Mitt livs mål, säger matchvinnaren.

Fjärde kvartsfinalen mellan Västra Frölunda och Modo blev ett drama som trollband ett utsålt och kokande Scandinavium över tre perioder och 8.09 in på sudden death.

Då slog han till.

Det stora underbarnet, Alexander Steen, 19.

Med ett drömmål.

Den öppnande passningen kom från Jonas Esbjörs.

Steen stormade fram tillsammans med Jens Karlsson mot ensamme Modobacken Tobias Enström.

"Fintade skott"

- Backen täckte passningsvägen så jag gick på mål själv, fintade skott och rundade målvakten, säger Alexander Steen.

- En otrolig känsla när pucken gick i mål. Publiken var otrolig. I ett sånt här läge är det lätt att säga att det var min hockeykarriärs viktigaste mål.

3-2-målet i förlängningen innebär att Frölunda har 3-1 i matcher mot Modo inför morgondagens möte i Scandinavium med chans för hemmalaget att avgöra och ta en plats i semifinalen.

- Det här var en kämpamatch som vi vann. På söndag (läs i morgon) måste vi åka skridsko bättre, släppa pucken snabbare och täta till defensivt bättre.

Tar sig Frölunda vidare har laget lyckats med vad alla förväntar sig av guldfavoriten. 19-åringen med efternamnet Steen vet hur det är.

Pappa Thomas är en av svensk hockeys största hjältar i NHL. Sonen Alexander debuterade i elitserien med Frölunda som 17-åring hösten 2001.

Den här säsongen skulle bli hans riktigt stora genombrott.

"Satte upp flera mål"

- De största förväntningarna har kommit från mig själv. Jag satte upp flera mål för mig, de flesta har jag inte uppfyllt, säger han ärligt.

Fem mål och tio assist i grundserien är ett godkänt facit för vilken 19-årig junior som helst i elitserien - om man inte heter Alexander Steen.

Vändningen kan ha kommit i går. Delvis tack vare Jonas Johnson. Frölundaanfallaren åkte på matchstraff efter att han spearat Modos Pierre Hedin i den andra perioden.

Då fick centern Steen dubblera med spel i både förstafemman och sin ordinarie kedja.

- Med bara fyra spelare i fem minuter var vi tvungna att börja åka skridsko igen. Dessutom bar publiken fram oss. Med mer istid kom jag in i spelet mer, säger han. Det var som om det lossnade för oss först efter vi klarat de fem minuterna.

Alexanders drömmål - så gick det till:

Michael Wagner