Kostelic höll undan för Anja Pärson

Kroatiskan vann slalomduellen i Åre

SPORTBLADET

Slalomduellen mellan Anja Pärson och Janica Kostelic går vidare.

I Åre i dag blev det en ny rysare.

Och det var Janica som var starkast. Kroatiskan slog Anja med 63/100.

- Jag var för trött, det har varit mycket efter VM. Det handlade mest om vilja i dag, sa en sliten Anja.

Foto: scanpix
Anja Pärson hyllade Janica Kostelic efter dagens slalom i Åre.

I torsdags vann Anja Pärson storslalomen i Åre. I dag hade hon chans att följa upp med en världscupseger i slalom inför hemmapubliken.

Efter första åket låg Pärson på andra plats. En liten miss i banans första del kostade dock tid och svenskan var 55/100 bakom värsta konkurrenten Janica Kostelic.

Banan i det första åket var satt av Janicas pappa Ante Kostelic, och Anja Pärson var inte helt nöjd.

- Ibland tror man att han är blind, sa hon till SVT.

Anja tvåa totalt

Trots ett mycket bra andraåk kunde inte Anja Pärson rubba Kostelic. Slalomsuveränen från Kroatien gjorde inga misstag och kunde utöka sitt försprång med 8/100. Tredjeplatsen gick till tyskan Monika Bergmann.

Kostelic och Pärson har helt dominerat slalomcupen i vinter. De två har tillsammans vunnit samtliga tävlingar. Janica Kostelic har fem segrar och Anja Pärson tre. Kostelic har dessutom säkrat segern i den totala världscupen.

I och resultatet i dag gick Anja Pärson förbi Michaela Dorfmeister i den totala världscupen och upp på andra plats bakom helt överlägsna Kostelic.

- När den här säsongen började hade jag aldrig räknat med att var med så här högt uppe. Vi får se hur långt det räcker nästa vecka. Jag har inte bestämt om jag ska åka super-G. Det är ett beslut jag får ta med tränarna, sa Anja till TT.

Bra insats av Ottosson

Anna Ottosson svarade för årets bästa insats i slalom i världscupen. Hon låg på 15:e plats efter första åkte och körde sedan upp sig till 10:e, vilket betyder att hon nu får köra världscupfinalen i slalom nästa vecka.

Susanne Ekman slutade 23 och Malin Hultdin blev 24:a.

Anders Bäckström