JVM-guld till Lindell Vikarby

Slog till i favorit- disciplinen storslalom

SPORTBLADET

Efter en uråkning, en femteplats och en sjundeplacering kom äntligen segern i junior-VM.

Jesscia Lindell Vikarby vann på lördagen guld i storslalom:

- Skönt att äntligen få min medalj. Junior-VM har varit mitt stora mål den här säsongen, berättar guldmedaljösen för TT.

Foto: mats strand
Jessica Lindell Vikarby.

Veckan i franska Serre Chevalier har varit lite frustrerande för den nyblivna 19-åringen som ständigt pekas ut som Sverige nästa stora alpina stjärna. Huddingetjejen inledde med att köra ur i störtloppet, en disciplin där hon i vinter varit fyra bland seniorerna i världscupen.

- Hade hon bara stått ned till mål hade hon varit på pallen, säger damjuniorernas förbundskapten Björn Lison Almkvist.

Medaljmissarna fortsatte via en femteplats i super-G och en sjundeplats i slalom.

Sista chansen var på lördagen, men också den på förhand bästa möjligheten. För storslalom är Jessica Lindell Vikarbys favoritg ren, det är där hon konstant presterat i världscupen med en sjunde plats som toppresultat.

- Storslalom är väl det som har fungerat bäst i år, så visst visste jag att jag hade chansen, säger Jessica Lindell Vikarby.

Hon kopplade greppet om JVM-guldet redan i första åket då hon ledde med en halv sekund. Svenskan körde snabbt även i det andra och vann med drygt sju tiondelars marginal till godo på norskan Lene Löseth. Tyskan Maria Riech slutade på tredje plats.

- Jag höll linjen hela vägen i båda åken, det kändes att det gick bra.

När TT får tag på Lindell Vikarby sitter hon redan i bussen på väg mot flygplatsen - med guldmedaljen hastigt nedpackad i handbagaget.

- Jag ska vidare till Lillehammer för att träna inför världscupfinalen. Där kommer jag att köra störtlopp och storslalom.

Då är inte längre juniorer motståndare, då ställs hon mot de stora flickorna.

Men 19-åringen har ju redan bevisat att hon hör hemma i det sällskapet.

Lars Markusson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM