Modos semifinaldröm lever

Besegrade Frölunda i sudden death

SPORTBLADET

GÖTEBORG (TT)

GÖTEBORG (TT) Efter att varit utspelade i första perioden kom Modo tillbaka och kämpade till sig en förlängning efter 1-1 i full tid.

Stefan Öhman avgjorde matchen efter 8.12 och gav Modo nytt hopp om en semifinalplats.

Foto: BILDBYRÅN
VÄLKOMNA TILL Ö-VIK Modospelarna jublar efter att ha avgjort i förlängning och tvingat fram ytterligare minst en kvartsfinal.

Frölunda leder nu med 3-2 i matcher.

Frölunda startade matchen i ett virvlande tempo och pressade tillbaka Modo. Modospelarna såg mycket trötta ut. Det var bara en tidsfråga när första Frölundamålet skulle komma.

Mikael Andersson tryckte efter 10.01 in pucken bakom Peter Hirsch efter passning från Ronnie Sundin.

Frölunda vann skottstatistiken i den första perioden med 18-5 och såg ut att gå mot en säker seger.

- Man kan knappast spela bättre än vad vi gjorde i den första perioden, men vi gör på tok för lite mål, sade Frölundas tränare Conny Evensson.

Taggat Modo

Men, det var ett mycket taggat Modo som kom ut till den andra perioden. Laget spelade mycket tätare in på kroppen på Frölundaspelarna, och plötsligt fick Frölunda inte alls de stora ytor man fått i den första perioden.

Kvitteringen kom efter 3.02 när Morten Green fick en kalaspassning från Tobias Enström som ställde honom helt fri med Henrik Lundqvist i Frölundas mål. En snygg dragning och sedan kunde han lägga in pucken vid ena stolpen.

- Vi var mycket trötta i inledningen av matchen, och Frölunda kunde haft ledningen med 3-0, sade Modos tränare Pirro Alexandersson.

- I andra perioden kämpade vi oss in i matchen och tycktes också bli piggare. Att vi vann den perioden tycker jag är okej.

Slagsmål med Wernblom

Ett tag i den andra perioden var matchen på väg att spåra ur med flera slagsmål. Störste syndaren var Modos Magnus Wernblom som var inblandad i samtliga. Bland annat så fällde han Frölundas Jens Karlsson med en rak höger efter att spelet var avblåst.

I den tredje perioden gled initiativet över till Frölunda igen, men närmare mål än två stolpskott blev det inte. Utan matchen gick till förlängning.

En starkt bidragande orsak till de få målen var målvakterna Peter Hirsch och Henrik Lundqvist som knappast gjorde något enda misstag.

Under ordinarie matchtid räddade Peter Hirsch 42 av 43 skott. Lundqvist tog 20 av 21.

- Jag tycker att vi skapade bra målchanser, men han Hirsch gjorde ju en fantastisk match, sade Conny Evensson.

Missad straff

Drygt två minuter in i förlängningen hade Alexander Steen möjlighet att bli hjälte igen när han skulle lägga en straff som Frölunda fått sedan Tomi Kallio rivits ner bakifrån helt fri med målvakten. Men, det blev en lam straff som Hirsch inte hade några som helst problem med.

I stället blev det Stefan Öhman som avgjorde till Modos fördel. Efter ett virrigt försvarsspel av Frölunda blev han helt fri med Lundqvist och kunde lyfte pucken upp i nättaket.

- I en förlängning är det tillfälligheter som avgör, och Frölunda kunde lika gärna ha vunnit.

- Men vi ber inte om ursäkt för den här segern. Kan vi vinna på tisdag så är vi allra högsta grad med i kampen om en semifinal, sade Pirro Alexandersson.

Leif Brändström/TT