”Han visar inte att han vill spela”

Modos VM-stjärna i bråk med tränaren Alexandersson

SPORTBLADET

Modos slovakiske VM-stjärna Miroslav Hlinka, 30, har bara spelat tre perioder i slutspelet.

I dag platsar han inte ens på bänken.

- Så dålig är jag inte, säger han.

- Man måste visa att man vill spela, men det gör han inte, säger Modo-tränaren Pirro Alexandersson.

Foto: RALF BERGMAN
"JAG MÅR JÄTTEDÅLIGT" Miroslav Hlinka får mycket lite speltid i Modo. Och det gillar han inte.

Tiderna förändras. Förra säsongen - när Modo gick till final mot Färjestad - var Miroslav Hlinka glödhet. Han visade med eftertryck att han förtjänade sin höga lön i klubben och fick mycket beröm. Hlinka var en av hela slutspelets absolut bästa spelare.

Var inte ombytt

Succén fortsatte i landslaget och den hårt arbetande centerforwarden glänste i det stjärnspäckade slovakiska landslag som överraskande tog VM-guld i Göteborg.

Nu är det annorlunda.

- Egentligen vill jag inte kommentera det hela. Allt är upp till mig och tränaren (Pirro Alexandersson). Vi har olika uppfattning om mitt spel, men det är han som bestämmer, säger Miroslav Hlinka.

"De bästa spelar"

Inte utan bitterhet i rösten. I den senaste matchen mot Frölunda var han inte ens ombytt. Hlinka fick följa matchen från läktarplats i Scandinavium och så kommer det att se ut i kväll också i Kempehallen.

- Får vi inga skador eller sjukdomar blir det så, säger Pirro Alexandersson bestämt.

Varför?

- Han är inte tillräckligt bra helt enkelt. Svårare än så är det inte. Dom som är bäst spelar och han har inte visat att han tillhör startuppställningen. Han måste visa mer.

Hur ska han kunna visa mer när ni inte ens kör några riktiga träningar?

- Är en spelare på hugget ser man det även utanför isen. Han måste vilja vara med helt enkelt. Såg några tv-bilder från Scandinavium och han såg inte sådär jättesugen ut"

Flera skador i år

Miroslav Hlinka har besvärats av skador under säsongen och erkänner att han inte varit på topp i grundserien.

- Men jag tycker jag borde få chansen i mer än tre perioder i slutspelet. Jag känner själv att det är på väg att lossna och en liknande formkurva som förra säsongen är inte omöjlig.

Hur känns det att sitta på läktaren?

- Inte bra. Jag mår jättedåligt. Men vad ska jag göra?

Varken Miroslav Hlinka eller Pirro Alexandersson vill tala om någon konflikt, men den slovakiske forwarden kan ha gjort sin sista match i Modo-tröjan.

Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM