Henrik Larsson gjorde mål i comeback

Celtic spelade oavgjort mot Liverpool

SPORTBLADET

GLASGOW

Det tog en dryg månad att läka de dubbla käkbrotten - men bara 103 sekunder att göra mål i comebacken.

Henrik Larsson gjorde ett mål när Celtic spelade 1-1 mot Liverpool i "Slaget om Storbritannien".

Uefacupkvartsfinalen började med att 60 000 halsar på ett fullsatt Parkhead i Glasgow tillsammans sjöng båda lagens gemensamma kampsång "You never walk alone".

Lagkaptenen Johan Mjällby ledde Celtic ut till spel, men alla blickar riktades mot Henrik Larsson som gjorde en rekordsnabb comeback efter käkbrottet för fem veckor sedan.

Det behövde inte titta länge innan allt verkade vara som vanligt - att Henrik Larsson gjorde mål.

Matchklockan hade bara hunnit till 1.43 när Larsson kastade sig fram i straffområdet och dirigerade bollen i nät med sitt vänstra knä.

Heskey kvitterade

Men efter den sparkade inledningen - där John Hartson hade ett skott i ribban - lade sig Celticpressen efter en knapp kvart.

I stället började Steven Gerrard vinna mittfältskampen för engelsmännen och i den 17:e minuten kom utdelningen. Norrmannen John Arne Riise gav sig ut på en offensiv räd och friställde slutligen Emile Heskey, som satte kvitteringen med ett välplacerat vänsterskott.

1-1 blev också slutresultatet.

- En fantastisk match. Jag är stolt över mitt lag, sade Celtics manager Martin O'Neill till den brittiska tv-kanalen Channel 5.

- Vi började inte bra, men vi visade karaktär som kom tillbaka. Det var två bra lag och ett rättvist resultat. Det är viktigt att ha gjort mål på bortaplan, tyckte Liverpools tränare Gerard Houllier.

Målsvit

Henrik Larsson hade i inledningen av andra halvlek ett friläge som kunde gjort honom till matchhjälte, men Liverpoolmålvakten Jerzy Dudek var snabbt ut och skar av de flesta möjliga målvinklar.

Larsson tackade för sig med knappa kvarten kvar, men lämnade planen efter att han fortsatt en imponerade svit. Den svenske skyttekungen har nu gjort mål i alla de 17 senaste hemmamatcherna - om man undantar den då han bröt käken. Total har "Henke" gjort 35 mål på 36 matcher den här säsongen.

Det behövs förmodligen några till den närmaste veckan. Först väntar skotsk cupfinal mot lokalkonkurrenten Rangers på söndag och sedan returen mot Liverpool på Anfield Road kommande torsdag.

Då ska även övriga tre Uefacupkvartsfinaler avgöras, där möts Boavista-Malaga, Panathinaikos-Porto, samt Besiktas-Lazio.

Romlaget vann för övrigt torsdagskvällens match med 1-0.

TT