Han skulle ha gjort mål på Dudek på Råsunda istället...

SPORTBLADET

HELSINGBORG

Ett inlägg från vänster, Henrik Larsson störtar fram och med vänster lår stöter han bollen förbi Jerzy Dudek i målet. 1-0, och det har bara gått 104 sekunder.

Egentligen bara ett fel på den här beskrivningen: - att det skedde på Parkhead i Glasgow torsdag 13 mars i stället för på Fotbollstadion i Solna onsdag 11 juni en minut och 44 sekunder över klockan åtta på kvällen.

I EM-kvalet Sverige-Polen...

Hörde förbundskapten Lasse Lagerbäck i Sportradion i början på veckan och naturligtvis kom Fallet Henke Larsson upp.

Jag tyckte mej höra vissa positiva tongångar, att tiden skulle få verka och att kanske så småningom de senaste årens meste landslagsmålgörare åter skulle känna sig sugen att dra på den blågula tröjan.

Att det till och med hade kunnat vara aktuellt om inte Livingstons kamerunske back Gus Bahoken använt den larssonska käken att öva nickar med för drygt en månad sedan.

För att han verkligen skulle behövas tvivlar väl ingen på efter gårdagens nya uppvisning.

Så där beter sig bara en stor målskytt.

Fyra dagars träning med start i söndags var tillräckligt för att han skulle stå rätt placerad framför mål och bara hade att sätta fram vänsterlåret och styra Alan Thompsons vänsterinlägg i mål.

Som rubriken löd på förstasidan av skotska Daily Records sportbilaga på torsdagen, intill en stor bild av Henrik Larsson: "WE´LL CHIN YOU".

Om man nu inte kan vara på plats i Glasgow, var ska man då se tv-sändningen från Celtics arena?

I Helsingborg naturligtvis!

Nära Högaborg

Alltså ser jag matchen i den stadsdel som heter Planteringen, inte så långt från Högaborg och Harlyckan, där fröet såddes och det växthus stod, där Henrik Larssons talang förädlades.

Hans comeback ser jag tillsammans med Niclas och Stefan, två 16-åringar, som när Henke går av efter 76 minuter tillsammans ger honom betyget:

- Tre plus!

Ja, ungdomen är hård nu för tiden...

Har man varit borta i fyra och en halv vecka, bara tränat fyra dagar och sedan redan efter 104 sekunder gör det mål som betyder att ens lag inte förlorar, då tycker jag nog man kan få fyra plus.

Börjar bli blödig

Fast, det kanske är jag är som är blödig.

Eller också drar grabbarna av för missen, när Henke i 54:e minuten fick sin andra chans öga-mot-öga med den polske landslagsmålvakten Dudek, frispelad av John Hartson.

Men den duellen vann Dudek, mest beroende på att Larsson missade i mottagningen av bollen och kom för nära Liverpool-målvakten.

1-0-målet var Henrik Larssons 192:a i Celtic, hans 35:e på 36 matcher denna säsong, och han har gjort mål i alla de 17 senaste hemmamatcherna - undantagen den då han bröt käken.

Johan Mjällby spelade som den sjövilde Braveheart han ibland kan vara - och detta är alltså ett positivt betyg - men bäst i Celtic var mittbacken Balde.

Diouf gjorde bort sig

I Liverpool utmärkte sig Senegals landslagsman El Hadji Diouf på ett annorlunda sätt, när han spottade på en åskådare.

Enligt superintendent Kevin Smith vid Strathclyde-polisen är senegalesen nu föremål för "an investigation". Med andra ord är spottloskan inte längre en fråga bara för Uefa och för FC Liverpool.

Returmöte om en vecka på Anfield i Liverpool, naturligtvis med "Fördel Liverpool!" efter Emile Heskeys värdefulla bortamål.

Men, men...

Tills dess har Henrik Larsson hunnit träna en vecka till - med sikte på mål nummer 193.

Lasse Sandlin