AIK slog Björklöven - kvalserien nästa

"Jag är otroligt stolt över grabbarna"

SPORTBLADET

STOCKHOLM

Ishockeylaget AIK åkte ur elitserien i fjol - nu är "Gnaget" på väg tillbaka. 3-2 (1-0, 1-0, 1-2) borta mot Björklöven skickar laget till kvalserien, efter 2-0 i matcher mot Umeå-laget.

- Det här året har varit otroligt jobbigt långa stunder. Inför säsongen hade vi knappt ett fullt lag och ingen, absolut ingen, trodde på oss. Men nu är vi här ändå! Jag är otroligt stolt över grabbarna, säger AIK-tränaren Bobo Simensen till TT.

AIK:s Andreas Pettersson sköt 1-0 efter 18.56 i den första perioden, Patric Blomdahl ökade till 2-0 efter 10.43 i andra och David Engblom ordnade 3-0, 2.33 in i sista perioden. Först då fick Björklöven fart på målskyttet. Stefano Figliuzzi reducerade till 1-3 och Jörgen Hermansson drog dit 2-3 när mindre än två minuter återstod av matchen. Närmare kom dock inte Björklöven.

- Jag tycker att vi var det bättre laget genom hela matchen. Att vi släppte upp "Löven" kändes onödigt. Vi drog på oss en del utvisningar i tredje och båda målen kom i numerärt underläge, säger Simensen.

Nervöst på slutet?

- Nja...jag tycker ändå att vi lyckades hålla oss lugna. Vår målvakt Joakim Persson storspelade också och måste ha en massa beröm efter det här.

I den andra play off-matchen mellan Skellefteå och skrällaget Arboga vann Skellefteå med klara 10-2 efter bland annat fyra mål av Bert Olav Karlsson, och utjämnade till 1-1 i matcher. En tredje och direkt avgörande match spelas på söndag, även den i Skellefteå.

I kvalserien till elitserien väntar Linköping, Brynäs, Hammarby och Rögle för AIK, plus vinnaren mellan Skellefteå och Arboga.

- Vi har inte hunnit fundera på någon målsättning inför kvalserien än...vi är bara så himla glada att vi tagit oss dit, säger Bobbo Simensen.

TT