Koznick skrällde i världscupfinalen

Amerikanskan vann - Anja Pärson sexa

SPORTBLADET

För första gången sedan januari 2002 heter inte segraren i en världscuptävling i slalom Janica Kostelic eller Anja Pärson.

Ingen av de två suveränerna fick till det i finalen i Lillehammer. Segern gick i stället till amerikanskan Kristina Koznick.

Foto: ap
Kristina Koznick tog första segern för säsongen.

Anja Pärson var aldrig med i tätstriden i dag. Hon låg åtta efter första åket och lyckades sedan plocka två platser i det andra, men flytet i åkningen saknades.

Janica Kostelic såg ut att gå mot sin sjätte slalomseger i vinterns världscup. Hon hade snabbaste mellantiden i det andra åket, men bara några portar före mål körde den vanligtvis så säkra kroatiskan ur.

Ottosson tia

Lite överraskande vann i stället Kristina Koznick. Amerikanskan har varit i dålig form i vinter, men fick till ett perfekt andraåk och körde upp sig från fjärde plats. Segern är Koznicks första den här säsongen. Fransyskan Laure Pequegnot slutade tvåa och österrikiskan Marlies Schild trea.

Anna Ottosson tangerade sitt bästaresultat i slalom i världscupen från Åre förra helgen och slutade tia. Susanne Ekman låg på 19:e plats efter första åket, men körde ur i det andra.

I slalomcupen var det redan innan dagens tävling klart att Janica Kostelic skulle ta hem totalsegern och att Anja Pärson skulle sluta tvåa.

Anders Bäckström

ARTIKELN HANDLAR OM