Manchester United knappar in på Arsenal

Endast två poäng skiljer lagen åt

SPORTBLADET

LONDON

David Beckham och Manchester United gjorde vad man skulle mot Aston Villa.

Några timmar senare gjorde Blackburn något högst oväntat mot Arsenal och Fredrik Ljungberg.

Därför skiljer nu bara två poäng mellan United och Arsenal i tabelltoppen.

Foto: Allsport
Beckham enda målskytt i matchen mot Aston Villa

Beckhams mål kom redan i 12:e matchminuten, det var allt United behövde för att vinna mötet mot Villa. Damien Duffs och Tugays mål var vad som behövdes för att Blackburn skulle vinna mot Arsenal och samtidigt ordna spänning i Premier League igen.

I Aston Villa fanns Olof Mellberg med från start, däremot hade inte anfallaren Marcus Allbäck ens en plats på avbytarbänken i Villa, vilket knappast var ett besked som förbundskaptensparet ville höra. Nästa vecka ska truppen till EM-kvalmatchen mot Ungern meddelas och någon måste ta avstängde Zlatan Ibrahimovics plats i anfallet.

Arsenal - med Fredrik Ljungberg från start men utan skadade Patrick Vieira och David Seaman - hade spelat fyra matcher inom loppet av elva dagar, det märktes i lördagens match.

Välförtjänt ledning

När Damien Duff gav Blackburn ledningen med 1-0 var det välförtjänt. När sedan Tugay utökade till 2-0 i 52:a minuten vågade supportrarna hoppas på en revansch för mötet på Highbury i oktober förra året. Arsenals problem växte också ytterligare av att Martin Keown fick kliva av efter en kvart av matchen på grund av en knäskada.

Bakom de båda Premier League-giganterna skuggar Newcastle, fem poäng efter Arsenal, tack vare en 2-0-seger mot Charlton. Alan Shearer gjorde sitt 16:e mål för säsongen när han satte 1-0 på straff, peruanen Nolberto Solano säkrade segern när han gjorde 2-0 i 49:e minuten.

Dagens svensk i Premier League var Michael Svensson som blev tvåmålsskytt, men det var inte riktigt så bra som det låter.

Första målet kom i fel mål och betydde i stället 2-0-ledning för motståndarna Fulham. Southampton räddade dock en poäng i slutminuterna.

Reduceringen stod en välkänd målskytt för, James Beattie med sitt 19:e mål för säsongen.

Sedan fick Michael Svensson revansch för sin miss i 52:a minuten.

Antti Niemis skott träffade målvirket i slutminuten, returen kunde Michael Svensson nicka in för sitt första ligamål.

Ny Leeds-förlust

Leeds har Mark Viduka, men inte speciellt mycket mer just nu. Australiern gjorde två mål i bortamötet med Middlesbrough men det blev ändå förlust med 2-3 och Leeds ligger nu på 15:e plats, sju poäng från nedflyttningsplats.

I bottenstriden gav nigerianske VM-spelaren Jay Jay Okocha och Henrik Pedersen Bolton nytt hopp med var sitt mål som betydde 2-0-seger borta mot Sunderland.

I Sunderland fick Joachim Björklund chansen från start.

Lördagens målsnålaste match blev Everton mot West Ham, 0-0.

TT-AFP