Holms höjdfinal - hopp för hopp

SPORTBLADET
Foto: Scanpix
Stefan Holm imponerade stort i Birmingham.

2,20: Klarade lätt i första försöket.

2,25: Klarade återigen lätt i första försöket.

2,30: Gled över utan darr på ribban. Holm knöt näven efter hoppet. Staffan Strand rev ut sig på denna höjd och slutade sjua i finalen.

2,33: Först ut av de kvarvarande fyra på 2,33 - de övriga var Dragutin Topic, Jaroslav Rybakov, och Gennadij Moroz. Holm rev ganska grovt i första försöket, men var nära att klara i det andra. De övriga tre rev också de två första försöken. I tredje försöket fick Holm på en fullträff och klarade utan darr. Nya glädjescener, armarna i luften och löpning ut mot publiken i höjdhoppskurvan. Men det var inte över eftersom Topic sparade sitt sista försök till 2,35. Detta medan Rybakov, liksom Holm, tog 2,33 i tredje försöket. Men eftersom Moroz rev ut sig var en svensk medalj säkrad.

2,35: Skapligt hopp, men rivning i första försöket. Efter att Topic rivit i sitt sparade hopp, så var det en duell om guldet mellan Holm och Rybakov - en duell som avgjordes snabbt. Holm gick över i andra försöket, om än med lite darr på ribban.

2,37: Två hyfsade inledningsförsök på personliga rekordhöjden, men viktigare var vad Rybakov gjorde. Efter en första rivning kunde guldet vara klart om ryssen rev sitt andra sparade hopp. Men Rybakov rev - och var först fram och gratulera svensken.

2,40: Holm begärde sedan upp ribban på drömgränsen 2,40, för sitt sista hopp för kvällen. Men det var för högt denna kväll i Birmingham.

TT:s utsände

ARTIKELN HANDLAR OM