Oslagbara

De är Sveriges överlägsna bollspelare

SPORTBLADET

Hammarbys mardrömsmotståndare nummer ett: Magnus Muhrén.

Saik:s målmaskin verkar omöjlig att stoppa.

Och nu är han i toppform.

- Så här bra har jag aldrig varit förut, säger stålmännens nummer 13.

Foto: MAGNUS SANDBERG
Saik:s målmaskin Magnus Muhrén är i toppform inför SM-finalen.

I dag åker Magnus Muhrén in på Studenternas och njuter.

Av sin första finalmatch, förlusten mot Västerås 1996, minns han bara två minuter.

Nervositeten slukade resten.

Sjätte SM-finalen

I dag är situationen annorlunda. Muhrén är en rutinerad tvåbarnsfar och en av bandy-Sveriges målfarligaste spelare. Han gör sin sjätte SM-final för Sandviken och kan ta sitt fjärde guld.

- Spelarna ser mig nog som lagets pådrivare. Jag hatar att förlora i alla situationer. Därför ger jag alltid järnet och hoppas att de andra i laget tar rygg. Till finalen är det inte svårt att motivera sig, precis. Den har man haft framför sig hela säsongen.

Sandviken har vunnit alla tre matcher de spelat mot Hammarby den här säsongen. Favorittrycket är något som laget har vant sig vid.

Upp och ner

- Det är kul att folk tror på oss samtidigt som vi måste ta favoritskapet rätt. Hammarby är riktigt bra i år. Bäst dagsform vinner och kan vi hålla vår högstanivå så får de det svårt.

Muhréns säsong har varit upp och ner så här långt. Framför allt beror det på sömnbrist under vissa perioder. Före jul födde sambon Ida parets andra barn.

- Jag har haft lite tufft hemma under året med två spädbarn i huset. Men nu är jag högt uppe på formtoppen. Så här bra har jag aldrig varit förut i mitt bandyliv.

Det sista uttalandet måste få de grönvita att skälva.

Hanna Ljungberg

Martin Boquist

Niklas Jihde

Johanna Garå