Ny finalförlust för Hammarby

Nej, det gick inte den här gången heller.

SPORTBLADET

UPPSALA

Hammarby förlorade sin tredje bandyfinal på 2000-talet när Sandviken vann med 6-4.

Men de grönvita gjorde ett mycket bra försök.

- Jag trodde fortfarande på seger trots att vi låg under med ett mål på slutet, sade liberon Stefan "Lillis" Jonsson.

Foto: Scanpix
Tredje finalförlusten i rad för Bajen.

Hammarby har fortfarande inte lyckas ta ett SM-guld i bandy, men det blir allt närmare för varje år som går.

I söndagens final kunde de lika gärna ha lyckats.

Efter 2-2 i halvtid och stundtals strålande defensivt arbete verkade Hammarby kunna rubba de regerande mästarna, men så låg Magnus Muhrén bakom två snabba mål för Saik och så kunde de hålla ut.

Förlusten i den andra halvleken (2-4) är faktiskt Hammarbys blott andra under säsongen.

- Vi är bra i andra, det vet vi. Och vi hade den känslan i halvtid nu också. Det kändes väldigt bra och vi trodde på seger då, sade Göran Rosendahl, som var en av Hammarbys bästa spelare.

Lång lyra i mål

Efter ha legat under med 0-2 i mitten på den första halvleken så kom de igång.

"Rosa" slog en lång lyra som gick direkt in i mål - dock med viss assistans av Stefan Erixon som störde målvakten Daniel Kjörling. 2-2-kvitteringen slog Patrik Sandell in efter en bra vänsterhörna av Oscar Jansson.

Båda målen kom i och för sig när Sandviken spelade med en man kort, men det verkade som om "Bajen" skulle ta över i den andra halvleken.

Rosendahl igen:

- Vi spelade precis som vi pratade om. Vi fick tag på deras kontringar, och fick stopp på dem på mitten, sade han och får medhåll av "Lillis":

- Vi gjorde en mycket bra match. Jag är nöjd att vi lyckades genomföra matchen på det sätt vi ville, men jag är inte nöjd med att vi inte vann.

"Jobbigt"

När Sandviken gick fram till 5-3 verkade segern säker, men så slog Oscar Jonsson än en gång en bra hörna, denna gång till Stefan Persson, och så var det reducerat.

Sedan hade Oscar Jonsson (efter en genomåkning) och Göran Rosendahl (långskott) två bra kvitteringschanser, men så kunde Gustav Björkman kontra in segermålet 6-5 i matchens sista anfall.

- Det var marginaler hit och dit. Vi spelade väl så bra spelmässigt, men fick jaga ifatt hela tiden, då blir det jobbigt, sade tränaren Stefan Karlsson.

TT