Timrå chanslöst mot Frölundas segervapen

6-4 till Frölunda i Timrå isstadion

SPORTBLADET

TIMRÅ

Frölundas anfallstrio Tomi Kallio, Jonas Johnson och Niklas Andersson har hittat mästarformen.

Det fick Timrå bittert erfara i första semifinalen då Frölundas främsta segervapen mejade ner allt motstånd och prickade in fyra mål när Frölunda vann med 6-4 (1-1, 3-1, 2-2).

- Jag visste att det var på tiden att det skulle lossna för vår första anfallslinje. Niklas Andersson har ju fått kämpa sig tillbaka efter en sjukdom. Men nu har han fått fart på sina kompisar, konstaterade Frölundatränaren Conny Evensson nöjt.

Kallio på målhumör

Den 26-årige finländaren Tomi Kallio var det största orosmomentet för Timrå-försvaret. Han offrade sig helhjärtat i kampen framför motståndarmålet och skapade även fria ytor för sina kedjekamrater framför Kimmo Kapanen i Timråmålet. Kallio och Jonas Johnsson prickade in två mål vardera.

Semifinalen i Timrå Isstadion startade i ett rasande högt tempo. Det var en virvlande jakt efter det första målet.

Patrik Carnbäck svarade för det första målet - men det var först sedan domaren Christer Lärking fått ok från domaren som kontrollerat videofilmen som målet godkändes.

Kapanen hade oturen att se pucken glida någon centimeter över mållinjen.

Timrås store speldirigent Valeri Krykov tände hemmapublikens hopp då han lyfte in kvitteringen till 1-1.

Inte vakna

- Vi var inte alls vakna i upptakten av andra perioden. 1-2-målet redan efter 22 sekunders spel blev en kalldusch, konstaterade Timrå-tränaren Kent Johansson.

Det tog tio minuter för Timrå att hitta sitt spel igen - och under den tiden hade Frölunda punkterat matchen genom 3-1 av Tomi Kallio och 4-1 av Johan Johnsson.

- Vi slappnade av och tappade tempot efter 4-1 och bjöd in Timrå i matchen igen, konstaterade Conny Evensson - och när Markus Mathiasson reducerat till 2-4 på en styrning, så var det ett heltänt Timrå som gick in på isen för den tredje perioden.

Men Frölunda är så mycket mer än den vassa förstafemman. Det fick Timrå erfara då Jens Karlsson fint framspelad av Alexander Steen och Jonas Esbjörs prickade in 5-2 i upptakten av tredje perioden.

Henrik vann målvaktsmatchen

Timrå kämpade dock tappert ända fram till slutsekunden, men Frölunda kontrollerade händelserna på isen och var aldrig riktigt illa ute.

- Henrik Lundqvist vann målvaktsmatchen, summerade Conny Evensson.

Henrik Lundqvist fick också betydligt bättre stöd av sina backar än Kimmo Kapanen som blev störd i sitt arbete av aggressiva Frölundaspelare som hela tiden störtade mot mål för att stöta in eventuella returer.

- Vi spelade jämnt med Frölunda - utom under tio minuter i andra perioden. Vi visade att vi kan ge Frölunda en match. De ska inte känna sig allt för säkra i Göteborg på tisdag, sade Kent Johansson.

Men det är bara att konstatera - det här var Frölundas femte seger av fem möjliga mot Timrå den här säsongen.

Ove Byström/TT