Rond 1 till Henke: Jag var väl okej...

Lundqvist vann målvakts- matchen mot Kapanen klart

SPORTBLADET

TIMRÅ

Henrik Lundqvist vs. Kimmo Kapanen.

Rond ett är avgjord.

- Skönt att grabbarna fick hål på honom. Men det var väl inte målvakternas match, va? säger Henrik och skrattar.

Foto: RALF BERGMAN/REPORTAGETEAM I NORRLAND
Bäst i buren Henrik Lundqvist mot Kimmo Kapanen har blivit uppskriven som den hetaste duellen - de båda målvakterna har varit fomidabla hela säsongen. Men i går var Lundqvist outstanding.

Förhandssnacket inför semifinalserien har mycket handlat om målvakter - om landslagsmålvakterna Henrik Lundqvist och Kimmo Kapanen. Experter har uttalat sig och tyckt och många har faktiskt haft Timrås finländare som nummer ett.

I går kom första svaret.

- Jag var väl okej. Deras tredje och fjärde mål var kanske inte helt otagbara, men det blev en konstig match. Jag är nöjd, vi vann ju, säger Henrik Lundqvist.

Han vann första ronden klart. Kimmo Kapanen såg darrig ut och spred returer, som Frölunda-spelarna utnyttjade hänsynslöst.

Kan vara omöjlig

- Får Kapanen en bra start kan han vara omöjlig att göra mål på. Som tur var han mänsklig i dag och det får jag tacka grabbarna för. Dom var vassa framåt, säger Henrik Lundqvist.

Han skriver autografer så pennan glöder. Järpens IF:s pojkar -89 - exakt, killar från Henriks moderklubb - är på väg hem efter en turnering i Hudiksvall och passar på att se klubbens stoltheter, bröderna Henrik och Joel Lundqvist, spela SM-semifinal i Timrå.

Gillar hemklubben

- Kul, det är klart att man känner för hemmaklubben, säger Henrik Lundqvist och pratar med några av ledarna.

- Hur gick det, frågar han intresserat.

- Vi blev sjua.

- Okej, inte så illa, säger Henrik.

Som för första gången fått känna hur det är att vinna i Timrå. Han har faktiskt aldrig stått en hel match i Timrå isstadion.

- För två år sedan började jag, men det gick inget vidare. Blev utbytt, säger Henrik Lundqvist.

I vinter är det Fredrik Norrena, som vaktat Frölunda-kassen när laget spelat borta mot Timrå.

"Det gick bra i dag"

- Det har nog inte funnits någon tanke bakom det, utan det har helt enkelt inte varit min tur att stå när vi varit här. Men någon gång måste ju vara den första och det gick ju bra i dag, säger Henrik Lundqvist med ett skratt.

Frölunda har nu kopplat ett grepp på Timrå, som i går var numret mindre.

Det var - om vi ska vara helt ärliga - klasskillnad.

- Även om vi inte var tvingade att vinna så är det alltid skönt att börja en matchserie med en seger. Nu är det dom som har pressen på sig, säger Henrik Lundqvist.

Press är bara förnamnet.

Ska Timrå besegra Frölunda krävs det att laget vinner två matcher i Scandinavium och det är nog åtminstone en för mycket.

Speciellt som Henrik har kopplat greppet i målvaktsmatchen.

7 nollor i vinter

Patrik Thornéus