Timrå utjämnade på nytt semifinalen

Kalle Koskinen matchvinnare i sudden death

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Bortamatcher tycks vara en fördel i semifinalen mellan Frölunda och Timrå.

Timrå vann på nytt på bortais. 6.01 in i förlängningen slog Kalle Koskinen in 2-1 bakom Fredrik Norrena.

Nu står det 2-2 i matcher.

- Vi reser oss på ett beundransvärt sätt efter varje förlust, sade Timrås tränare Kent Johansson efter lagets kämpainsats.

Frölunda och Timrå har nu vunnit två gånger var på bortaplan. För Frölunda var det tredje raka förlusten på hemmais i slutspelet.

- Det kan kännas lite märkligt när vi under säsongen bara förlorade två av 25 hemmamatcher, sade Conny Evensson.

Timrå började matchen bäst och fick ett bra tryck i Frölundas zon under den första perioden. De gjorde också det första målet efter 17.54 i numerärt överläge. Målskytt blev Tommi Rajamäki på ett skott från blålinjen. Där var Fredrik Norrena helt skymd.

- Den första perioden är nog den sämsta vi spelat på hela säsongen, sade Conny Evensson.

Ribbskott

I den andra perioden fick Frölunda lite mer ordning på sitt spel och sina passningar och kvitterade också till 1-1 genom Joel Lundqvist. Då visade klockan på 18.57. Dessförinnan hade Oscar Ackeström ett skott i ribban.

- Det var lite olyckligt att de fick mål där. Det var klumpigt av oss att gå bort oss efter en tekning, sade Kent Johansson.

Trots att den tredje perioden blev mållös skapade Frölunda ganska många målchanser, men Kimmo Kapanen storspelade i Timrås mål. Tillsammans med kollegan i Frölundas mål var han matchens bäste spelare.

I förlängningen fick Timrås chansen att trycka tillbaka Frölunda när Jonas Esbjörs utvisades. De radade upp den ena målchansen efter den andra. Inte ens när Esbjörs kom tillbaka på isen kunde Frölunda rensa bort pucken från egna zonen.

Koskinen avgjorde

Kalle Koskinen kunde avgöra efter mycket bra förarbete av Robert Carlsson och Niklas Nordgren.

- Det var roligt att Kalle fick bli hjälte. Han har varit vår genomgående bästa back under säsongen, sade Kent Johansson.

Frölundas spel i numerärt överläge har varit uselt hittills i slutspelet. Mot Timrå fick de två tillfällen att spela fem mot tre i drygt en minut, men det hjälpte inte.

- Det verkar som det börjar sätta sig i huvudet på killarna, sade Evensson.

- Att vi lyckades döda båda fem mot tre-lägena stärkte oss, sade Kent Johansson.

På måndag är det dags för den femte semifinalen - då i Frölundaborg.

- Då ska vi visa att vi inte tänker ta stryk fler gånger på hemmaplan, sade Conny Evensson.

- Nu står det 2-2 i matcher och vi är med igen, sade en mycket nöjd Kent Johansson, som inte räds att spela på bortaplan.

Leif Brändström/TT