Förlust - då är Melin vinnare

I dag möter han sin nya klubb: Jag skrattar mest åt det

SPORTBLADET

ÄNGELHOLM

I kväll ska han försöka krossa de visionerna.

Foto: Foto: LASSE ALLARD

Roger Melin säger själv att han lockades till Linköping av utmaningen som klubbens stora visioner innebar.

Ni vet förutsättningarna. Roger Melin, tränare för Rögle, blir tränare i Linköping nästa säsong. Lagen är konkurrenter om en plats i elitserien.

En solklar konfliktsituation som varken hade varit tillåten i NHL eller i näringslivet.

Sportbladet träffade Melin på sista träningen inför kvällens bortamatch mot Linköping. På ytan obekymrad men inte opåverkad.

- Jag skrattar mest åt det. I början tyckte jag att det var lite jobbigt men nu känns det nästan fånigt. Vi får se hur det känns i kväll.

Hur tror du LHC-publiken reagerar om du leder Rögle till en seger i kväll?

- Det ska bli intressant att se hur de reagerar men de får reagera hur de vill. De vet precis som jag hur förutsättningarna är.

Du har inte kartlagt Linköping?

- Vi har under hela säsongen aldrig varit speciellt intresserade av motståndarna. Vi koncentrerar oss på vårt spel och det har räckt ganska långt.

"Ville uppåt"

Du anser inte att man behöver mer koll på ett lag som kommer från elitserien?

- Finns ingen anledning. Det är otroligt lätt att man förändrar sitt spel och tänker för mycket på hur motståndarna spelar i stället för att göra det vi är bra på.

Vad hade du för tankar när du gick till Rögle?

- Jag skrev ett år för att jag ville uppåt i serierna och jag hade aldrig bott så här långt ner i landet tidigare. Jag ville känna mig för. Linköping visade upp mer muskler och en bättre organisation. De hade tagit ett steg mot en nivå för att att utmana jättarna i svensk ishockey, då blev det en utmaning för mig också.

ÄR Rögle moget för elitserien?

- Det finns potential i laget men allting måste vässas till. Jag kan inte svara på hur man bygger upp organisation eller ekonomi i Rögle.

Nej. Det kan han inte. För Melin är inte med då. Då är han tränare i Linköping.

Hade det varit bättre att det inte kommit ut? Att ni hade hemlighållit skiftet - även om det kunde ha lett till andra frågor efter kvalet?

- Det är möjligt att det är så man ska gå tillväga. Samtidigt tyckte jag att eftersom situationen kunde uppstå så var jag tvungen att berätta för Rögle. Om de sen offentliggör som de gjorde var upp till dem.

"Större resurser"

Du skriver på för ett elitserielag som kanske inte är det nästa år. Innebär det i så fall att du får en stark press på dig att för upp Linköping igen?

- Just nu bryr jag mig inte. Det som jag kan påverka är det som händer i Rögle. Förutsättningarna efter 13 april får jag ta med då. Oavsett vilket har Linköping dubbelt så stora resurser.

Brynäs borta i sista - är du glad att det inte är Linköping?

- Dom har vi hemma i näst sista. Men det skulle vara hemskt roligt om vi fick en avgörande match borta mot Brynäs, säger Melin.

Stefan Alfelt