Aftonbladet
Dagens namn: Katarina, Katja
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet

1. Hur ska Sverige slå Ungern?
2. Vilka spelare ska starta?

Thomas Wernersson, SVT

1. Genom klassiskt svenskt spel - tight bakåt och snabba omställningar när vi erövrar bollen. Om Henke drar bort några spelare så kommer han skapa luckor för Ljungberg som kan komma i sina djupledslöpningar. Både Anders Svensson och Kim Källström kan slå passningarna.

2. Det är viktigt att de som spelar får spela i sina vanliga positioner så att de inte behöver tänka på nya löpvägar. Ljungberg ska vara ute till vänster och Allbäck ska börja med Henke på topp.

 

Thomas Nordahl, TV3

1. Jag vill att Sverige spelar sitt eget spel. De ska visa mycket optimism framåt och försöka få med mycket folk upp i anfall. Ungerns 0-0 mot Polen tyder på starkt försvar så det gäller att få in bollarna bakom backlinjen till Henke.

2. Jag tycker att Olof Mellberg är bäst centralt men totalt sett blir nog Sverige starkast med honom på kanten. Ljungberg bör få plats till vänster och Elmander tycker jag ska starta i anfallet tillsammans med Henrik Larsson.

 

Ola Andersson, SVT och Canal +

1. Vi måste vara inställda på ett hårt defensivt uppdrag, och beredda på att vi inte kommer äga boll mycket. Det är viktigt att hitta ytorna utanför Ungerns trebackslinje bakom deras yttermittfältare. Naturligtvis måste vi ta vara på de få målchanser vi kommer få. Fasta situationer kommer vara värdefulla.

2. Jag ser en backlinje bestående av Mellberg, Jakobsson, Michael Svensson och Lucic. Mjällby som defensiv mittfältare bakom Källström, Svensson och Ljungberg. Längst fram vill jag ha Andreas Andersson och Henke.

 

Glenn Hysén, TV3

1. Vi måste spela jävligt disciplinerat och våga chansa framåt. Det är viktigt att gå runt på kanterna och komma med tryck. Variera spelet och inte köra på långbollar.

2. Det är ju ingen nackdel precis att ha Henke tillbaka. Han kan lyfta vem det än är som spelar bredvid honom. Hade Allbäck fått spela regelbundet hade jag valt honom men nu blir det Elmander. Mittbackarna ser oerhört starka ut men jag hoppas på Mellberg i mitten tillsammans med Mjällby.

 

Ralf Edström, Radiosporten

1. Vi ska spela vårt vanliga spel men måste bli bättre på att utnyttja kanterna. Jag hoppas vi kan spela förståndigt och ta vara på de fasta situationerna. Det gäller att spelarna är riktigt tända. Vi ska vinna det här.

2. Jag vill se Mellberg i mitten men tror knappast att det blir så. På högerkanten hoppas jag Andreas Andersson får chansen och att Johan Elmander spelar med Henke på topp.

SENASTE NYTT

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet