Alla friska inför kvällens final

Jens Karlsson tillbaka i Frölunda

SPORTBLADET

GÖTEBORG

Match ett var så jämn att det krävdes övertid.

I kväll är det dags för rond två av tungviktsmötet mellan Frölunda och Färjestad.

Här är senaste nytt inför SM-finalen i Scandinavium.

Frölunde gjorde det som inget annat lag lyckats med - att vinna en slutspelsmatch i Löfbergs Lila Arena.

I kväll är det dags för match två och nu har göteborgslaget dessutom fördel av hemmaplan. Frölunda har 2-0 i matcher på Färjestad i Scandinavium - som är utsålt till sista plats.

Alla i hemmalaget är friska och skadefria och dessutom är Jens Karlsson tillbaka efter sin avstängning. Det betyder att Frölunda kan gå runt på fyra hela kedjor i kväll. Karlsson går in tillsammans med Jonas Esbjörs och Alexander Steen.

- Vi har varit på gång rejält ett tag, och jag tycker att vi känner oss starkare nu än tidigare i slutspelet. Men Färjestad har all rutin i världen, och det gäller för oss att ha rätt attityd igen, säger Frölundas tränare Conny Evensson.

Började dan i Karlstad

Gästerna Färjestad började dagen med ett lättare ispass hemma i Karlstad, och kommer inte till Göteborg förrän efter klockan fem.

Alla spelare är friska och spelklara, men det blir trots det en del förändringar i laget.

- Vi hoppas kunna göra en bättre match defensivt i kväll, offensivt var vi rätt nöjda senast. Vi kommer att ändra i någon kedja, men det tar vi när vi kommer fram till Göteborg, säger assisterande tränaren Bo ”Kulon” Lennartsson.

Trots förlusten är det ett lag med höga förhoppningar som kommer till Göteborg.

- Det finns ingen anledning att deppa - det var ju en härlig hockeymatch senast och vi gjorde fyra mål och hade två ribbträffar. Det här laget har en tendens att bli bättre ju jävligare läget är, och det är positivt inför returen.

Hur jävligt det är vet vi om några timmar - 19.15 släpps pucken i ett kokande Scandinavium.

Anders Bäckström, Martin Strömberg