Jag tror på Helsingborg

- just nu...

SPORTBLADET

MALMÖ

En dag kvar.

En dag till innan fotbollsallsvenskan är igång igen.

Äntligen! Äntligen! Äntligen!

Naturligtvis slår vi till med några sista tips om hur det ska gå. Alla våra fotbollsreportrar tippar sin sluttabell och vi tippar alla olika.

Runt hela landet sitter eller står just nu män och kvinnor och tippar olika. På arbetsplatser diskuteras fram och tillbaka nyförvärv, stjärnor och förlorade spelare.

Grejen är att fler än någonsin just nu sitter och spekulerar i en framtid vi egentligen inte har en aning om. Det är ett bevis på att intresset för fotbollsallsvenskan har exploderat och i vinter har det nått höjder man måste gå tillbaka till 50-talet för att ha upplevt något liknande.

Personligen har jag länge trott på Malmö som seriesegrare. Det gör jag inte längre eftersom jag börjar tvivla på att de namnkunniga nyförvärven verkligen blir en förstärkning.

Åtminstone tror jag inte på MFF just nu.

Jag kommer att ändra mig många gånger under säsongen. Så kommer vi alla att göra. För det kommer att bli rekordjämnt igen i både topp och botten.

Bara Zoran tror på Dif

Alla jag har pratat med i vinter plockar fram tre-fyra-fem lag som om allt faller på plats kan ta guld. Och lika många som kan åka ut.

Ingen - mer än Zoran Lukic förstås - har sagt att just det laget vinner. Malmö och Djurgården har många sagt. Bara för att i nästa mening säga men om...

Djurgården är regerande mästare med ett mycket starkt spelarmaterial. Men förra säsongen hade laget ett mittfält som inte bara byggde upp seriens bästa offensiv. Man förblindas lätt av anfallsspelet så att man inte inser Stefan Rehns defensiva betydelse.

Djurgårdens försvarslinje var väl ärligt talat inte seriens bästa förra säsongen?

HIF har bästa anfallet

Örgryte tror man aldrig på eftersom laget alltid spelar fin fotboll men sen plötsligt rasar ihop. Kanske, kanske blir 2003 året då ÖIS håller hela säsongen.

Inför förra året påstod jag tvärsäkert efter att ha sett Helsingborg i La Manga att det var den blivande allsvenska guldmedaljören.

Just nu tror jag på HIF igen.

Alvaro Santos och Gustaf Andersson är allsvenskans bästa anfall så änge som Malmös Peter Ijeh är skadad.

Inget annat lag har en uppsättning med yttermittfältare som Mattias Lindström, Christoffer Andersson, Martin Fribrock och Michael Hansson.

Det blir HIF:s år - eller så kanske det blir Sundsvalls år.

Sundsvall är ett sånt där lag som alltid hamnar i mitten när man petat in sina tippa topplag och de man tror ska tvingas att slåss för sin existens. Men det jag har sett av Sundsvall är bra. Kalla det norskt spel eller vad ni vill men fort och rakt på mål går det.