Ferguson anklagar Uefa för fusk

”De vill inte ha oss i final i Champions League”

SPORTBLADET

LONDON

Sir Alex Ferguson anklagar Uefa för att ha fuskat till fördel för spanjorerna när de lottade Manchester United mot Real Madrid i kvartsfinalen.

Foto: AP
Sir Alex är missnöjd.

I ett utbrott i går sa Ferguson också att Real Madrids spelare får mildare behandling när det gäller disciplinära åtgärder än övriga spelare.

- De (Real Madrid) fick en trevlig lott, fick de inte? Jag tror att de måste ha tagit den själva! Spanska och italienska lag verkar inte spela mot varandra på det här stadiet, säger han i engelska tidningen The Mail on Sunday och fortsätter:

- De (Uefa) vill inte ha oss i finalen, det är en sak som är säker. Jag vet inte varför finalen spelas på Old Trafford. Man får känslan av att de inte vill ha oss där den här gången. Men jag är ledsen, jag lyssnar inte på sådant.

"Uefa är partiskt"

Ferguson tycker också att de spanska och italienska lagen får bättre behandling. Han anser också att Uefa verkar motvilliga att ta till disciplinöra åtgärder mot Real Madrids vänsterback Roberto Carlos, vilket i hans ögon tyder ännu mer på att Uefa är partiska.

I går kväll så sa en talesman för Uefa:

- Dessa påståenden är olyckliga och löjliga. Det är en rättvis och öppen lottning.

Ulrika Häggroth